Två österrikiska viner gjorde entré i juni
Foto: Heba Food & Beverages

Två österrikiska viner gjorde entré i juni

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

I juni kom inte bara ett, utan två viner från österrikiska Weingut Jamek.

Österrikiskt vin fortsätter att intressera vinälskare världen över. Kvalitetsvinerna från Weingut Jamek hittar man på de främsta restaurangerna världen över. Jameks viner får alltid höga poäng, över 90 av 100, i den ansedda österrikiska Falstaff-guiden.

Grüner Veltliner Smaragd 2012 är ett aromrikt vitt vin som är nyanserat och strukturerat torrt med hög syra. Vinet har inslag av frukt som gula plommon och päron. Det går även att urskilja en viss kryddighet, mineraler och svaga inslag av örter.

Endast 4 200 flaskor Frauengarten Grüner Veltliner Federspiel 2018 levereras till Sverige av detta friska österrikiska vin gjort på druvan grüner veltliner, som försiktigt handplockats på terrasserade odlingar ner mot floden Donau i vindistriktet Wachau utanför Wien.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.