För att inspirera fler att gå ut i naturen och laga mat utomhus lanserar nu whiskymärket två lättlagade och goda stormköksrecept framtagna av vildplockaren och kocken Niki Sjölund.
I spåren av Corona har vi lagt mer tid på friluftsaktiviteter och nyligen utsågs stormköket till årets julklapp. Under 2020 har Friluftsfrämjandet haft historiskt höga medlemssiffror och både Nackareservatet och Tyresta Nationalpark såg ökningar på över 60 % i besökarantal. Talisker från Isle of Skyes karga kustlandskap har äventyret i sitt DNA. För att uppmuntra fler att ta sig ut i naturen har de låtit vildplockaren och kocken Niki Sjölund ta fram två stormsköksrecept.
Att laga mat i naturen har länge varit synonymt med att grilla korv, men det är inte alls svårt att få till riktigt välsmakande, mättande måltider på stormköket. Värmande vitkål och potatis går snabbt att tillreda på plats, medan klassikern kolbullar med fördel kan förberedas dagen innan. Båda rätterna passar också perfekt till en kopp värmande Talisker Hot Chocolate.
– Talisker välkomnar stormköket som årets julklapp och hela outdoortrenden eftersom naturen är en viktig del av Taliskers historia och DNA. Och faktum är att whiskyn sällan smakar bättre än i en Hot Chocolate gjord i ett stormkök efter en heldag i naturen, hälsar Sophia Torabbeigi, PR-ansvarig för Talisker i Norden.
Här hittar du recepten: