Talisker presenterar två enkla och vällagade stormköksrecept med Niki Sjölund
Foto: Diageo

Två enkla och vällagade stormköksrecept

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För att inspirera fler att gå ut i naturen och laga mat utomhus lanserar nu whiskymärket två lättlagade och goda stormköksrecept framtagna av vildplockaren och kocken Niki Sjölund.

Niki Sjölund. Foto: Diageo

I spåren av Corona har vi lagt mer tid på friluftsaktiviteter och nyligen utsågs stormköket till årets julklapp. Under 2020 har Friluftsfrämjandet haft historiskt höga medlemssiffror och både Nackareservatet och Tyresta Nationalpark såg ökningar på över 60 % i besökarantal. Talisker från Isle of Skyes karga kustlandskap har äventyret i sitt DNA. För att uppmuntra fler att ta sig ut i naturen har de låtit vildplockaren och kocken Niki Sjölund ta fram två stormsköksrecept.

Att laga mat i naturen har länge varit synonymt med att grilla korv, men det är inte alls svårt att få till riktigt välsmakande, mättande måltider på stormköket. Värmande vitkål och potatis går snabbt att tillreda på plats, medan klassikern kolbullar med fördel kan förberedas dagen innan. Båda rätterna passar också perfekt till en kopp värmande Talisker Hot Chocolate.

– Talisker välkomnar stormköket som årets julklapp och hela outdoortrenden eftersom naturen är en viktig del av Taliskers historia och DNA. Och faktum är att whiskyn sällan smakar bättre än i en Hot Chocolate gjord i ett stormkök efter en heldag i naturen, hälsar Sophia Torabbeigi, PR-ansvarig för Talisker i Norden.

Här hittar du recepten:

Värmande kål och potatis
Kolbulle
Talisker Hot Chocolate

relaterat

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari
Kampanj

Nya ICA-Stig avslöjas i slutet på januari

Nästa vecka gör Loa Falkman sin sista film i rollen som ICA-Stig. Hans efterträdare avslöjas den 31 januari och varje vecka fram till dess presenteras nya ledtrådar i reklamfilmerna och i ICAs övriga kanaler.

Stöttar barer med Irish Coffee-kit
corona

Stöttar barer med Irish Coffee-kit

Den irländska whiskeyproducenten donerar Irish Coffee-kit till barer och restauranger så att deras besökare kan göra en perfekt Irish Coffee hemma.

Besök The Hendrick’s Gin Palace tillsammans med facebookgruppen Vi som älskar gin!!
Event

Ginproducenten bjuder in till livesänt event

Under ett livesänt event den 18 december får vi möta ginproducentens Master Distiller och Global Brand Ambassador som tillsammans ger en exklusiv rundtur av destilleriet där tittarna har möjlighet att ställa sina frågor live.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.