Tre läskande tonicdrinkar med Schweppes Selection Mixers – perfekta till minglet
Foto: Spendrups

Tre läskande tonicdrinkar perfekta till minglet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Inspireras av tre läskande, lyxiga och enkla drinkrecept med Schweppes Selection Mixers, signerade dryckesförfattaren Örjan Westerlund.

Schweppes Selection Mixers är utvecklade i samarbete med mixologer, stjärnkockar och matkritiker för att leverera en intensiv och balanserad smakupplevelse. Den unika macerationsprocess som används vid tillverkningen kapslar in och bevarar såväl smakerna från några av världens finaste citrusfrukter och örter, som de friska kolsyrebubblorna. Den höga kolsyrehalten i Schweppes Selection Mixers förstärker smakerna och får drinken att hålla sig läskande längre, vilket resulterar i en fräsch upplevelse från första till sista sippen. Perfekt för drinkar både med och utan alkohol.

Ett självklart val
För dryckesprofilen Örjan Westerlund, tidigare vinnare av titeln Sveriges Bästa Gin & Tonic och författare till hela 52 böcker om gin, whisky, öl och snaps – flera av dem internationellt prisade, är Schweppes Selection Mixers ett självklart val när det är dags att blanda en drink.

– Jag använder gärna Schweppes Selection Mixers i en klassisk Gin & Tonic, men även som topping på en drink – det är en tonic som förstärker smakerna i alla lägen. Denna torra, eleganta mixer med sin extremt höga kolsyra ger skjuts åt alla kombinationer utan att själv ta för stor plats.

Örjan Westerlund har tagit fram tre drinkar med Schweppes Selection Mixers, perfekta till vilket festligt tillfälle som helst, eller varför inte till självaste nyårsafton?

Simply Red

Simply Red
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

 • 1 dl Schweppes Selection Tonic & Hibiscus
 • 1,5 cl smoothie passion/mango
 • 2 cl A Shipful of IPA alkoholfri
 • apelsinzest

Instruktioner
 

 • Läggkrossad is i glaset. Häll i smoothie, fortsätt med tonic och toppa med öl. Pressa på lite olja från apelsinzesten och garnera därefter med den.
Skriv ut receptet

Pink Floyd

Pink Floyd
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

 • 1 dl Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper
 • 5 cl Citadelle Pink Gin eller valfri gin blandad med 1 cl koncentrerad jordgubbssaft
 • 2 cl grapefruktjuice
 • 8 st rosépepparkorn
 • 5 st lingon frysta

Instruktioner
 

 • Fyll ett glas till hälften med is. Lägg i lingon, rosépeppar och häll i grapefruktjuice och gin över. Låt dra några minuter. Fyll upp med Schweppes Selection Tonic & Pink Pepper.
Skriv ut receptet

Let’s be Ernest

Let's Be Ernest
Portioner 1 drink

Ingredienser
  

 • 5 cl Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime
 • 5 cl mörk rom
 • 3 cl mangojuice
 • 0,5 cl limesaft
 • 1 st limeklyfta

Instruktioner
 

 • Skaka is, rom, limesaft och mangojuice. Häll upp i ett glas med krossad is. Toppa med 0,5 dl Schweppes Selection Tonic & Twist of Lime, garnera med en skiva lime.
Skriv ut receptet

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.