En helt enastående Amarone Classico Riserva 2008 i mycket begränsad upplaga utgör startskottet för ett nytt ambitiöst projekt signerat familjen Tommasi.
Det nya lyxvarumärket De Buris bygger på värdena tid och kunskap, men även familjens Tommasis övriga grundpelare, hållbarhet, gästfrihet och socialt ansvarstagande.
Den första årgången från den nya satsningen lanseras i Sverige den 3 december. Och det är inte vilket vin som helst det rör sig om. Familjen Tommasi vill i och med lanseringen av De Buris på allvar positionera sig i vinvärldens lyxsegment. Man gör det med en mycket exklusiv upplaga, odlad och skördad i den bästa delen av egendomen La Groletta, belägen längst uppe på kullen La Grola – amaronens heligaste mark. Tilldelningen för Sverige är endast 120 flaskor.
Amarone och De Buris
För 20 år sedan förvärvade Tommasi egendomen La Groletta. Det var en dröm som gick i uppfyllelse då man kunde påbörja ett projekt som skulle kräva det yttersta av familjens kunnande. Projektet? Att ta fram en amarone som får vanlig amarone att blekna.
1,9 hektar av den totalt tio hektar stora egendomen är vikt för produktionen av De Buris. Området är beläget på den sydvästliga sluttningen av vingårdens högsta del. Druvorna här är av extremt hög kvalitet. Corvina, corvinone, rondinella och oseleta är blandningen som familjen, med vinmakaren Giancarlo Tommasi i spetsen, räknar med ska ta vinvärlden med storm. Vinet har efter en förlansering redan fått betygen tre glas i Gambero Rosso och fem druvklasar i Bibenda Guide.
De Buris är lyx i form av tid och ansvarstagande
I en era som präglas av krav på att saker ska gå snabbt och produceras snabbt, går De Buris en rakt motsatt väg. Druvorna får tid på sig, urvalet och arbetet i övrigt likaså. Allt detta märks i slutprodukten, där amaronens alla kvaliteter tagits ytterligare en nivå.
Det gör det också möjligt att använda arbetsmetoder som varken påverkar den kringliggande naturen eller medarbetarna på ett negativt sätt.
Familjen som alltid sett generositet som en dygd, har skapat en fond för att främja områdets kulturella arv. Man restaurerar även vingårdens Villa De Buris för att kunna ta emot vin- och kulturintresserade gäster.