Tommasi -debvris

Tommasi lanserar ett framtida ikonvin – Lyxetiketten De Buris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

En helt enastående Amarone Classico Riserva 2008 i mycket begränsad upplaga utgör startskottet för ett nytt ambitiöst projekt signerat familjen Tommasi.
Det nya lyxvarumärket De Buris bygger på värdena tid och kunskap, men även familjens Tommasis övriga grundpelare, hållbarhet, gästfrihet och socialt ansvarstagande.     
Den första årgången från den nya satsningen lanseras i Sverige den 3 december. Och det är inte vilket vin som helst det rör sig om. Familjen Tommasi vill i och med lanseringen av De Buris på allvar positionera sig i vinvärldens lyxsegment. Man gör det med en mycket exklusiv upplaga, odlad och skördad i den bästa delen av egendomen La Groletta, belägen längst uppe på kullen La Grola – amaronens heligaste mark. Tilldelningen för Sverige är endast 120 flaskor.

Amarone och De Buris

För 20 år sedan förvärvade Tommasi egendomen La Groletta. Det var en dröm som gick i uppfyllelse då man kunde påbörja ett projekt som skulle kräva det yttersta av familjens kunnande. Projektet? Att ta fram en amarone som får vanlig amarone att blekna.
1,9 hektar av den totalt tio hektar stora egendomen är vikt för produktionen av De Buris. Området är beläget på den sydvästliga sluttningen av vingårdens högsta del. Druvorna här är av extremt hög kvalitet. Corvina, corvinone, rondinella och oseleta är blandningen som familjen, med vinmakaren Giancarlo Tommasi i spetsen, räknar med ska ta vinvärlden med storm. Vinet har efter en förlansering redan fått betygen tre glas i Gambero Rosso och fem druvklasar i Bibenda Guide.

De Buris är lyx i form av tid och ansvarstagande

I en era som präglas av krav på att saker ska gå snabbt och produceras snabbt, går De Buris en rakt motsatt väg. Druvorna får tid på sig, urvalet och arbetet i övrigt likaså. Allt detta märks i slutprodukten, där amaronens alla kvaliteter tagits ytterligare en nivå.
Det gör det också möjligt att använda arbetsmetoder som varken påverkar den kringliggande naturen eller medarbetarna på ett negativt sätt.
Familjen som alltid sett generositet som en dygd, har skapat en fond för att främja områdets kulturella arv. Man restaurerar även vingårdens Villa De Buris för att kunna ta emot vin- och kulturintresserade gäster.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.