Tjoget oppnar olkafe

Tjoget öppnar ölkafé

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För 6 år sedan slog Tjoget upp portarna och har sedan dess belönats med otaliga berömmelsen, senast med att de för tredje året i rad hamnade på listan ”The World’s 50 Best Bars”. De fortsätter enligt listan att vara Sveriges bästa bar men det är nu dags för dem att få ett rejält ansiktslyft. Därför lanserar Tjoget sitt nya koncept – ölkaféet ”Kafé Tjoget” som kommer servera varm mat och kall dryck alla veckans dagar.

I och med Tjogets nya koncept har Tjogets lokaler fått ett helt nytt utseende, ritat och designat av byrån Arrhov Frick. Lokalen som tidigare inhyste barberarsalongen Roy & Son har renoverats till det nya ölkaféet Kafé Tjoget. Namnet är en hommage till det gamla Kafé Tjoget, som också låg i Hornstull och som var Sveriges sista ölkafé att stänga år 1994.

”Det känns väldigt kul att få möjligheten att göra Tjoget ännu mer tillgängligt. Med en ny serveringsyta i Tjogets lokaler har vi ca 40 nya sittplatser. Gott om plats för stora sällskap som inte tidigare fått plats att hänga hos oss”, säger Joel Söderbäck som är en av krögarna på Tjoget.

Både varma och kalla smårätter står på menyn, som chark, focaccia och sötsaker och maten har som alltid inspiration från medelhavet. Kafé Tjoget öppnar 6 november och kommer servera mat och dryck från 11.30 alla vardagar och brunch från 12.00 på helger, och kommer hålla öppet till sent alla veckans dagar.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.