För 6 år sedan slog Tjoget upp portarna och har sedan dess belönats med otaliga berömmelsen, senast med att de för tredje året i rad hamnade på listan ”The World’s 50 Best Bars”. De fortsätter enligt listan att vara Sveriges bästa bar men det är nu dags för dem att få ett rejält ansiktslyft. Därför lanserar Tjoget sitt nya koncept – ölkaféet ”Kafé Tjoget” som kommer servera varm mat och kall dryck alla veckans dagar.
I och med Tjogets nya koncept har Tjogets lokaler fått ett helt nytt utseende, ritat och designat av byrån Arrhov Frick. Lokalen som tidigare inhyste barberarsalongen Roy & Son har renoverats till det nya ölkaféet Kafé Tjoget. Namnet är en hommage till det gamla Kafé Tjoget, som också låg i Hornstull och som var Sveriges sista ölkafé att stänga år 1994.
”Det känns väldigt kul att få möjligheten att göra Tjoget ännu mer tillgängligt. Med en ny serveringsyta i Tjogets lokaler har vi ca 40 nya sittplatser. Gott om plats för stora sällskap som inte tidigare fått plats att hänga hos oss”, säger Joel Söderbäck som är en av krögarna på Tjoget.
Både varma och kalla smårätter står på menyn, som chark, focaccia och sötsaker och maten har som alltid inspiration från medelhavet. Kafé Tjoget öppnar 6 november och kommer servera mat och dryck från 11.30 alla vardagar och brunch från 12.00 på helger, och kommer hålla öppet till sent alla veckans dagar.