annons

Tjäna pengar på ketchupflaskan och andra favoriter
Foto: Orkla

Tjäna pengar på ketchupflaskan och andra favoriter

För att öka återvinningen av förpackningar förstärks samarbetet med återvinningsappen Bower för några av Sveriges kändaste varumärken.

För att öka återvinningen av förpackningar förstärks samarbetet med återvinningsappen Bower för några av Sveriges kändaste varumärken.

Med den svenskutvecklade appen Bower, som funnits på marknaden sedan 2019, kan användare panta förpackningar när de lämnas till återvinning och tjäna pengar samtidigt som de gör en insats för miljön. Varje poäng som genereras när man pantar förpackningar via appen kan omvandlas till kontanter eller kuponger som kan användas i butik eller skänkas till välgörenhet.

– Vi arbetar för att kunna få ett cirkulärt kretslopp för alla våra förpackningar. Genom att samarbeta med Bower hoppas vi bidra till att mer plast återvinns i Sverige och kan återanvändas i nya förpackningar, säger Sara Paulsson, kommunikationschef på Orkla Sverige.

Idag slängs ungefär hälften av alla plastförpackningar i hushållssoporna och sorteras inte ut. Orklas varumärke Grumme är sedan tidigare anslutet, och nu förstärks samarbetet genom att även innefatta Felix, Anamma, Frankful, Abba, Pauluns, Grandiosa, Risifrutti, BOB och Havrefras.

– Marknaden har saknat en lösning som tillgängliggör en direkt kommunikation mellan konsument och producent. Bower möjliggör för varumärken att aktivt uppmana sina konsumenter till en ökad återvinning. Förpackningar får ett andrahandsvärde helt utan att förändra den befintliga infrastrukturen. Med hjälp av finansiella incitament kan vi förändra synen på förbrukade förpackningar. Det som tidigare ansetts vara skärp likställs nu med ett värde, vilket gör att vi äntligen kan dra nytta av de enorma investeringar som görs för att producera återvinningsbara förpackningar. Vi är så stolta och glada över samarbetet med Orkla, Säger Suwar Mert, CEO på Bower.

För mer information om hur Bower fungerar, vänligen besök: www.getbower.com.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.