annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

The Winemasters

Cabernet Sauvignon

Nu har The Winemasters Cabernet Sauvignon lanserat, den första bag-in boxen från den berömda och prisbelönta sydafrikanska producenten Nederburg. Vinet är gjort på vinhusets signaturdruva cabernet sauvignon och förpackningen är till 100% återvinningsbar då kartong, vinpåsen och bärhandtagen alla är gjorda av återvunnet material.

Den prisbelönta vingården Nederburg har under närmare 250 år utmärkt sig genom sina välgjorda och folkkära viner. Vinhuset är främst känt för sina ypperliga viner tillverkade av den blå druvan cabernet sauvignon som också är deras ”signaturdruva”. Bara under de senaste veckorna har Nederburg kammat hem flera prestigefyllda priser för sina viner.  Bland dessa en Drinks Business Master-medalj samt två guldmedaljer i 2022 års Cabernet Sauvignon Masters-tävling. Dessutom har de förärats en medalj av ädlaste valör i Decanter World Wine Awards.

Vinet som nu lanseras är Nederburgs första satsning på bag-in-box-förpackningar i Norden. Tidigare har The Winemasters-serien endast funnits på flaska men då teknologin numer tillåter att bag-in-boxen klarar av att visa upp serien på det sätt vinmakarna tänkt sig vid skapandet är detta en naturlig utveckling, inte minst ur ett miljöperspektiv. Ett flaskvin nu även på box.

”Vi inser att det är viktigt att värna om vår miljö och har därför valt 100% återvinningsbara förpackningar”, förklarar Liezl Dippenaar, Internationell Marknadschef hos Nederburg, Vi är glada att vi nu kan lansera ett genomarbetat vin i en miljövänlig bag-in-box till de miljömedvetna svenska konsumenterna vilket även förstärker vårt hållbarhetsepos, säger Liezl Dippenaar

Elegant och sammetslent vin där munupplevelsen domineras av mörka körsbär, kakao och en fläkt av svartpeppar. Utöver detta visar det upp stilfulla fattoner som ger sig uttryck i härliga kakaotoner. Eftersmaken stannar kvar i munnen länge.   Serveras med fördel ur karaff till höstens anrättningar

The Winemasters Cabernet Sauvignon 2020 finns I Systembolagets beställningssortiment från och med den 1 september.

Ursprung: Sydafrika
Artikelnr: 57479
Pris: 269 kr (3000 ml)

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.