Argentinsk malbec med 96 poäng lanseras 23 juni
Foto: Arvid Nordquist Vin & öl

Terroirtypisk Malbec från Argentina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Swedish Tonic

Den 23 juni lanserades ett fåtal flaskor i det tillfälliga sortimentet.

Altos Las Hormigas Gualtallary Malbec är en spegling av sitt ursprung, Gualtallary. De olika lagren i terroiren bidrar med en ständigt utvecklande aromatisk profil som kännetecknas av komplexitet. För Altos Las Hormigas Gualtallary Malbec 2017 är doften inledningsvis ganska stram men när den öppnar upp sig kommer toner av grafit, kryddor, viol och röd frukt. Smaken är strukturerad med fina taniner, inslag av mörka bär tillsammans med kryddor och en lång eftersmak. Det finns också en frisk mineralton som påminner om terroiren i Gualtallary, en vingård som är belägen 1300 meter över havet och består av lerig jordmån tillsammans med mycket kalkrika stenar. De skarpa sluttningarna och den låga luftfuktigheten bidrar med ett mycket gynnsamt klimat för malbec-druvan.

När många i Argentina gick över till kvantitet istället för kvalitet under 90-talet valde Altos Las Hormigas en annan väg och blev en pionjär inom Argentinsk vinmakning. Med ett långt, hårt arbete och fokus på malbec sattes Argentina på vinkartan igen. Den 23 juni lanseras 180 flaskor av den terroirtypiska Altos Las Hormigas Gualtallary Malbec 2017 i det tillfälliga sortimentet. Vinet är hyllat internationellt och har bland annat fått 96 poäng av Robert Parker.

relaterat

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
julmat

Kul i jul med italienska julkakor

Precis som julskinkan är helig för svenskarna, är julkakorna Pandoro och Pannetone det för italienarna. Julstämningen vill inte riktigt infinna sig innan en kaka står på bordet.

Glöggiganten Saturnus presenterar 2020 års sortiment: – tradition, trend och innovation i julig förening
Juldryck

Glöggiganten presenterar 2020 års sortiment

När Sveriges äldsta och största glöggfabrik presenterar sitt utbud för 2020 är det en väl avvägd blandning av traditionella smaker, trendmedvetet innehåll och nytänkande i framkant.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.