Argentinsk malbec med 96 poäng lanseras 23 juni
Foto: Arvid Nordquist Vin & öl

Terroirtypisk Malbec från Argentina

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 23 juni lanserades ett fåtal flaskor i det tillfälliga sortimentet.

Altos Las Hormigas Gualtallary Malbec är en spegling av sitt ursprung, Gualtallary. De olika lagren i terroiren bidrar med en ständigt utvecklande aromatisk profil som kännetecknas av komplexitet. För Altos Las Hormigas Gualtallary Malbec 2017 är doften inledningsvis ganska stram men när den öppnar upp sig kommer toner av grafit, kryddor, viol och röd frukt. Smaken är strukturerad med fina taniner, inslag av mörka bär tillsammans med kryddor och en lång eftersmak. Det finns också en frisk mineralton som påminner om terroiren i Gualtallary, en vingård som är belägen 1300 meter över havet och består av lerig jordmån tillsammans med mycket kalkrika stenar. De skarpa sluttningarna och den låga luftfuktigheten bidrar med ett mycket gynnsamt klimat för malbec-druvan.

När många i Argentina gick över till kvantitet istället för kvalitet under 90-talet valde Altos Las Hormigas en annan väg och blev en pionjär inom Argentinsk vinmakning. Med ett långt, hårt arbete och fokus på malbec sattes Argentina på vinkartan igen. Den 23 juni lanseras 180 flaskor av den terroirtypiska Altos Las Hormigas Gualtallary Malbec 2017 i det tillfälliga sortimentet. Vinet är hyllat internationellt och har bland annat fått 96 poäng av Robert Parker.

relaterat

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Perfekta Singletoncocktails för helgerna
Cocktails

Perfekta whiskycocktails för helgerna

Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class (VM för bartenders), tagit fram tre cocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

Så piffar du upp utomhusjulen – servera juliga smårätter i äggkartong
julmat

Så piffar du upp utomhusjulen

Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.