Tequila Rose är en läckert rosa och härligt krämig gräddlikör med charmigt sting. Servera den som den är, nedkyld eller mixa den med is, toppa den med grädde och jordgubbar eller varför inte baka in den i en spännande dessert?
Med dess tydliga karaktär av grädde, jordgubbar och vanilj kombinerat med en exotisk men oskyldig finish av hettan från tequilan gör Tequila Rose till en ljuvlig vinnare av ingrediens till festens alla tillfällen!
– Tequila Rose Frozen Margarita
Ingredienser:
- Salt eller socker till rand
- 4 cl Tequila Rose
- 2 dl Cointreau
- 1.5 cl citronsaft nypressad
- 5 st jordgubbar mogna och noppade
- 2 dl is
Gör så här:
- Fukta glaset med citron längs kanten
- Vrid det upp och ned vända glaset på ett fat med fint salt eller socker
- Mixa resten av ingredienserna och häll upp.
– Tequila Rose Cake
Ingredienser:
- 1 låda tårtbottenmix
- 1 ¾ dl Tequila rose
- 3 ägg
- 0,5 dl vegetabilisk olja
- ¾ dl mosade jordgubbar
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g Philadelphiaost
- 60 g smör
- 2 tsk Tequila Rose
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 Grader
- Smörj och mjöla en form, ca 24 cm i diameter
- Vispa ihop tårtbottenmixen, ägg, olja och Tequila Rose till en jämn smet
- Rör ner dom mosade jordgubbarna
- Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr innan du tar ut den.
Medan tårtbotten svalnar:
- Vispa smör, florsocker, vaniljsocker krämigt
- Vispa i philadelphiaosten och dom resterande 2 tsk av Tequila Rose.
- Varva fyllningen på tårtans lager när den har svalnat.
- Glasera tårtan med klassisk sockerglasyr blandat med någon droppe röd karamellfärg.