TEQUILA ROSE SATTER FARG PA HOSTENS ALLA FESTLIGHETER

TEQUILA ROSE SÄTTER FÄRG PÅ HÖSTENS ALLA FESTLIGHETER

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Tequila Rose är en läckert rosa och härligt krämig gräddlikör med charmigt sting. Servera den som den är, nedkyld eller mixa den med is, toppa den med grädde och jordgubbar eller varför inte baka in den i en spännande dessert?

Med dess tydliga karaktär av grädde, jordgubbar och vanilj kombinerat med en exotisk men oskyldig finish av hettan från tequilan gör Tequila Rose till en ljuvlig vinnare av ingrediens till festens alla tillfällen!

– Tequila Rose Frozen Margarita

Ingredienser:

  • Salt eller socker till rand
  • 4 cl Tequila Rose
  • 2 dl Cointreau
  • 1.5 cl citronsaft nypressad
  • 5 st jordgubbar mogna och noppade
  • 2 dl is

Gör så här:

 

  1. Fukta glaset med citron längs kanten
  2. Vrid det upp och ned vända glaset på ett fat med fint salt eller socker
  3.  Mixa resten av ingredienserna och häll upp.

 

 

– Tequila Rose Cake

Ingredienser:

  • 1 låda tårtbottenmix
  •  1 ¾ dl Tequila rose
  • 3 ägg
  •  0,5 dl vegetabilisk olja
  • ¾ dl mosade jordgubbar
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • 60 g smör
  • 2 tsk Tequila Rose

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 Grader
  2. Smörj och mjöla en form, ca 24 cm i diameter
  3. Vispa ihop tårtbottenmixen, ägg, olja och Tequila Rose till en jämn smet
  4. Rör ner dom mosade jordgubbarna
  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr innan du tar ut den.

Medan tårtbotten svalnar:

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker krämigt
  2. Vispa i philadelphiaosten och dom resterande 2 tsk av Tequila Rose.
  3. Varva fyllningen på tårtans lager när den har svalnat.
  4. Glasera tårtan med klassisk sockerglasyr blandat med någon droppe röd karamellfärg.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons



  • Firedrops











annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.