annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Tequila Buen Vato

I flaska av återvunnet papper

Tequilaexperten AliasSmith lanserar världens första tequila buteljerad i en innovativ flaska gjord av 94% återvunnet material. Tequila Buen Vato kommer att finnas tillgänglig i begränsad upplaga på två hundra butiker från och med fredagen den 16:e september. Tequilan produceras av tequilaexperten AliasSmith som sedan den 2004 distribuerat hantverksmässig tequila i Europa.

Tequila Buen Vato (spanska för god gangster) är världens första tequila buteljerad i pappersflaska och lanseras på Systembolaget under Tillfälligt Sortiment. Tequilan produceras i Jalisco av AliasSmith tillsammans med familjen Real Reynoso som odlat agave i 5 generationer och som sedan 2017 arbetat tillsammans med AliasSmith’s miljöingenjörer för att implementera de högställda kraven av Amfori BCSI. AliasSmith började att mätta koldioxidavtryck under DKI-initiativet 2021 och gör med denna lansering en ambitiös satsning för att minska miljöpåverkan samtidigt som man levererar en exklusiv tequila.

Tack vare förpackningens material, och dess låga vikt minskas koldioxidavtrycket med 84% ungefär i jämförelse med vanliga glasflaskor. Tequila Buen Vato har som mission att inspirera kunder och konkurrenter att minska sin miljöpåverkan och är mer än en innovativ förpackning. Bakom projektet finns arton års erfarenheter av arbete med producenter av hantverksmässigt producerad tequila och fem år av investeringar inom CSR och Hållbarhet på destilleriet där Buen Vato produceras. 

”Systembolaget sålde lite drygt 140 tusen liter tequila förra året, sammanlagt var miljöpåverkan betydande och alla tycks vänta på att någon av de stora bolagen skall göra något. Med Buen Vato vill AliasSmith gå i bräschen och ge konsumenten en tequila som är mjuk, söt och god, samtidigt som vi ser till att miljöpåverkan blir slå lite som vi idag kan uppbringa” säger Claes Puebla Smith, VD på AliasSmith.

Buen Vato Tequila har en tydlig agavesötma i fin balans med örter och inslag av citrus och gurka. Avnjutes med förbehåll, lätt kyld, 18 grader, i sherryglas eller som bas i en Paloma- eller Margarita Cocktail.

Buen Vato Tequila Blanco 38% 
SB-nr 41211, 399 kr.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.