Collective Arts släpper syrlig öl bryggd med blåbär och kakaobönor

Syrlig öl med blåbär och kakaobönor lanseras i maj

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Ett kanadensiskt konstnärsbryggeri har bryggt en djupt lila, syrlig öl med blåbär och bitar av kakaobönan som släpps i begränsad upplaga den 19 maj.

Collective Arts Brewing är hyllat för sina brygder och sitt coola och kreativa formspråk. Bryggeriet är baserat i Ontario, Kanada och kombinerar kreativiteten hos konstnärer som skapar burkarnas design med hantverksöl som har många fans världen över. Matt Johnston och Bob Russell grundade Collective Arts Brewing 2013 utifrån två övertygelser; kreativitet främjar kreativitet och kreativitet ger massor av god öl.

Ölet har en djup smak av blåbär med en antydan av kakao och en balanserad syra. Bakom konstverket på burken ligger Zoe Gillette, en illustratör från Queens i New York. Hon har studerat vid Massachusetts College of Art and Design och arbetar även med fotografering, grafisk design och typografi.

Collective Arts – Blueberry Sour with Cacao Nibs kan hittas på Systembolaget från och med 19 maj.

relaterat

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Perfekta Singletoncocktails för helgerna
Cocktails

Perfekta whiskycocktails för helgerna

Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class (VM för bartenders), tagit fram tre cocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

Så piffar du upp utomhusjulen – servera juliga smårätter i äggkartong
julmat

Så piffar du upp utomhusjulen

Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.