Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc 2020
Foto: Heléne Pe

Sydafrikanska vinhuset lanserar nytt mousserande vin

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det Sydafrikanska vinhuset Mulderbosch lanserar ett nytt friskt mousserande vin med tydlig druvkaraktär lagom till sommaren. Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc finns på hyllan i samtliga Systembolag sedan 1 juni.

Chenin Blanc kom till i Sydafrika redan på 1600-talet och är sedan länge landets mest planterade druva. När Mulderbosch startade för över 30 år sedan fick de stort genomslag för sina vita kvalitetsviner. Mulderbosch var dessutom den första producenten i Sydafrika att producera ett delvis fatjäst vin på druvan Chenin Blanc. Idag används druvan i flera av Sydafrikas främsta vita viner.

Nu lanserar Mulderbosch sitt första mousserande vin på Chenin Blanc vilket ger ett friskt och somrigt vin. Druvorna till vinet kommer från en tidig sval skörd och jäsningen sker naturligt. Därefter lagras vinet i stora neutrala ekfat under 8 månader inför karbonisering och tappning.

–­ Mulderbosch står för kvalitet och deras viner får återkommande höga betyg oavsett prisklass. Det är därför extra roligt när de lanserar ett helt nytt vin, säger Lotta Lidén som är vd på vinimportören Wine Affair.

–­ Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc fungerar utmärkt som ett festligt vin till både skålande, umgänge och självklart i picknick-korgen.

I doften på Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc finns Granny Smith-äpplen, mogna vita päron och toner av citrus. Den runda och fylliga smaken har en tydlig karaktär av druvan som ger en ren fruktighet. Vinet fungerar både som sällskapsdryck och till sommarens lättare rätter tack vare relativt låg sötma och frisk syrlighet.

Lanseringen av Mulderbosch Sparkling Chenin Blanc 2020 skedde 1 juni i Systembolagets ordinarie sortiment i samtliga butiker.

relaterat

Hibiskus och Saltad karamell i glaset
kalla drycker

Hibiskus och saltad karamell i glaset

Espresso House lanserar kalla drycker med fräscha och fruktiga sommarsmaker. Två isteér och en Iscappuccino Salted Caramel är några av nykomlingarna.

Somriga drinkar lanseras i cidertappning
Cider

Somriga drinkar lanseras i cidertappning

Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design
Snaps

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design

Inför Midsommar och sommarens firanden introducerar familjeföretaget Saturnus en helt ny snaps i det populära och smakfulla sortimentet av Skärgårdssnapsar. Årets nyhet är inspirerad av Marstrand och är en mild snaps med lägre alkoholhalt samt fräschör från ängssyra och pomerans.

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design
Whisky

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design

Naked Malt är en blended malt som lagrats på ”nakna” Oloroso sherryfat – unika sherryfat som för första gången fylls med annat än sherry. Whiskyn lanseras nu på svenska marknaden med en ny identitet och ny glasflaska.

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present
Välgörenhet

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present

Att ta med sig något litet till middagsbjudningen är en sed som svenskarna följer noggrant. Vi väljer bland vinflaskor, tvålar, doftljus och servetter – något symboliskt för att visa uppskattning. En ny undersökning visar att vissa av gå-bort-presenterna dessvärre inte är så populära hos mottagaren.

Smaka på mystik från Japan – tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar
Gin

Tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar

I sommar ger Roku Gin svenskarna möjlighet att upptäcka tusenåriga japanska folksagor genom sagolika drinkupplevelser i utvalda svenska städer. Här kommer ett smakprov i form av den klassiska berättelsen om prinsessan Kaguya, tolkad i en lyxig gindrink att blanda hemma.

Ekologisk och smakrik gin i klimatsmart förpackning
Gin

Smakrik gin i klimatsmart förpackning

Nu lanseras ELIN Gin Grapefrukt, en somrig och smakrik gin som presenteras i en klimatsmart PET-flaska. Den helsvenska produkten är vegansk och passar utmärkt som drinkbas i till exempel den folkkära drinken Gin & Tonic.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.