annons

Sverigepremiär för systrarna Delevingnes prisbelönta prosecco
Foto: Iconic Wines

Sverigepremiär för prisbelönt prosecco

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart producerad prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingne, och lanserades i Sverige den 22 november.

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart producerad prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingne, och lanserades i Sverige den 22 november.

Drycken har tagits fram i samarbete med en tredje generationens vinfamilj på en vingård i hjärtat av Valdobbiadene-dalen i nordöstra Italien. Vingården ligger på UNESCOs världsarvslista, utvald av FN för dess betydelse för kultur och miljö. Terrängen på vingården omöjliggör mekanisk vinodling och all odling sker för hand. Dessutom drivs vingården med solenergi.

– Att sätta hållbarhet först är kärnan i Della Vites värderingar. Vi tillbringade fyra månader med att leta efter den perfekta vingården som passade vår vision och är så stolta över att ha skapat en prosecco som är både hållbart producerad och 100 % vegansk, säger Cara Delevingne, modell, skådespelerska och medgrundare av Della Vite. 

I framställandet av vinet kombineras den senaste tekniken med traditionellt italienskt vinhantverk för att producera ett vin av hög kvalitet med hållbara metoder. Vätskan filtreras genom ett keramiskt system, utan användning av animaliska produkter, vilket innebär att vinerna är 100% veganska. Slutligen genomgår vätskan en förlängd andra jäsning på 60 dagar för att uppnå en subtil autolytisk karaktär. Denna process resulterar i en prosecco av världsklass!

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är gjord av uteslutande handplockade Glera-druvor och har en doft av citrusblommor och oliver. Proseccon är fyllig och har en mineralisk smak med inslag av crostini och kamomill.Drycken passar extra bra med hyvlad parmesan, charkuterier, fikon och honung, kronärtskockshjärtan och Nocellara-oliver.

– Vi är så glada över att lansera Della Vite i Sverige och med julen i horisonten hoppas vi att vår prosecco kommer vara en del av det festliga firandet! Prosecco är vår favoritdryck när vi umgås tillsammans, så när vi lanserade Della Vite ville vi ta fram något som fungerar för alla tillfällen – stora om små. Vi ser fram emot att höra vad svenskarna tycker, säger systrarna Delevingne.

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G finns i Systembolagets beställningssortiment sedan den 22 november 2021. 

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.