Sverigepremiär för systrarna Delevingnes prisbelönta prosecco
Foto: Iconic Wines

Sverigepremiär för prisbelönt prosecco

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart producerad prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingne, och lanserades i Sverige den 22 november.

Drycken har tagits fram i samarbete med en tredje generationens vinfamilj på en vingård i hjärtat av Valdobbiadene-dalen i nordöstra Italien. Vingården ligger på UNESCOs världsarvslista, utvald av FN för dess betydelse för kultur och miljö. Terrängen på vingården omöjliggör mekanisk vinodling och all odling sker för hand. Dessutom drivs vingården med solenergi.

– Att sätta hållbarhet först är kärnan i Della Vites värderingar. Vi tillbringade fyra månader med att leta efter den perfekta vingården som passade vår vision och är så stolta över att ha skapat en prosecco som är både hållbart producerad och 100 % vegansk, säger Cara Delevingne, modell, skådespelerska och medgrundare av Della Vite. 

I framställandet av vinet kombineras den senaste tekniken med traditionellt italienskt vinhantverk för att producera ett vin av hög kvalitet med hållbara metoder. Vätskan filtreras genom ett keramiskt system, utan användning av animaliska produkter, vilket innebär att vinerna är 100% veganska. Slutligen genomgår vätskan en förlängd andra jäsning på 60 dagar för att uppnå en subtil autolytisk karaktär. Denna process resulterar i en prosecco av världsklass!

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är gjord av uteslutande handplockade Glera-druvor och har en doft av citrusblommor och oliver. Proseccon är fyllig och har en mineralisk smak med inslag av crostini och kamomill.Drycken passar extra bra med hyvlad parmesan, charkuterier, fikon och honung, kronärtskockshjärtan och Nocellara-oliver.

– Vi är så glada över att lansera Della Vite i Sverige och med julen i horisonten hoppas vi att vår prosecco kommer vara en del av det festliga firandet! Prosecco är vår favoritdryck när vi umgås tillsammans, så när vi lanserade Della Vite ville vi ta fram något som fungerar för alla tillfällen – stora om små. Vi ser fram emot att höra vad svenskarna tycker, säger systrarna Delevingne.

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G finns i Systembolagets beställningssortiment sedan den 22 november 2021. 

relaterat

30 miljoner liter julmust – bryggeriernas uppskattade bidrag till det svenska julbordet
Juldryck

Bryggeriernas uppskattade bidrag till julbordet

Vi svenskar håller våra traditioner kära, inte minst gäller det julbordet. Här hittar vi historiska smaker som levt genom generationer, och störst av allt är julmusten som lockar såväl barn som vuxna.

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps Mixpack – en ny snapstradition är född
Alkoholfritt

En ny snapstradition är född

Nu ser O.P. Anderson Alkoholfri Snaps dagens ljus, en nyhet som har för avsikt att stärka gemenskapen kring våra dryckestraditioner oavsett om man väljer alkohol eller inte.

Snabb middag med färdigskurna svenska rotfrukter
Matlagning

Snabb middag med färdigskurna rotfrukter

Rotfrukter är gott, hälsosamt, klimatsmart och växer dessutom perfekt i svensk jord. Nu lanserar grönsaksexperten Apetit Svenska rotfrukter, smidigt färdigskurna rotfrukter från södra Sverige.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.