annons

Sverigelansering av The Botanist - Islays gin för konnässörer
Foto: Nigab

Sverigelansering av Islays gin för konnässörer

För den äventyrliga konsumenten lanseras nu den exklusiva ginen The Botanist, även kallad den vilda ginen, i Sverige.

För den äventyrliga konsumenten lanseras nu den exklusiva ginen The Botanist, även kallad den vilda ginen, i Sverige.

Friluftstrenden som etablerades 2020 fortsätter öka bland svenskarna. Detta gör sverigelanseringen av The Botanist, med uppmaningen att konsumenterna ska våga utforska vilt som en sinnesstämning genom både naturen och dess smaker, ytterst relevant. Arvet från naturen på den avlägsna Skotska ön återspeglas i The Botanist med dess 22 handplockade växter från den lokala floran på Islay samt nio väl utvalda bär, bark, frön och skal.

The Botanist från Bruichladdich är den första ginen från whiskeyvärldens epicentrum Islay i Skottland, och är en unik gin i klassisk torr stil. Med en komplex och elegant doft av citrus, mynta och en riklig blommighet som genomsyras i många klassiska drinkar, hyllas The Botanist världen över. Björklöv, åkertistel, ärttörne, ljungblommor, gulmåra, älggräs och rödklöver är endast ett fåtal av de örter från Islay som gjort The Botanist till Skottlands mest eftertraktade gin.

The Botanist från Bruichladdich finns nu att beställa på Systembolaget för den kräsne ginkonsumenten som vill uppleva de vilda smakerna av Islay förenade i en gin.

Recept: Rose Martini

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.