annons

Sverige först ut i Europa när prisvinnande Zinfandel lanseras på box
Foto: Spring Wine & Spirits

Sverige först i Europa med prisvinnande Zinfandel på box

Den 8 september lanserar vinvarumärket Dark Horse sitt första vin på box – en kraftfull Zinfandel med generösa toner av mörk frukt, läder och kryddor med en lång och balanserad eftersmak.

Den 8 september lanserar vinvarumärket Dark Horse sitt första vin på box – en kraftfull Zinfandel med generösa toner av mörk frukt, läder och kryddor med en lång och balanserad eftersmak.

Det amerikanska vinvarumärket Dark Horse har gjort sig kända för sina prisvinnande viner. Deras kvinnliga vinmakare Beth Liston skapar viner med stor passion och nyfikenhet som tilltalar den moderna vinkonsumenten. Nu lanseras deras prisade Zinfandel på 3-liters box på svenska marknaden. Dark Horse Zinfandel är varumärkets första vin som lanseras på box i Europa. Vinet finns sedan tidigare på flaska och vann Guldmedalj i Berlin Wine Trophy 2017 – årgång 2015 samt AWC Vienna International Wine Challenge 2019 – årgång 2017.

Vinet har en torr, smakrik fruktig stil med bra tanninstruktur som avslutas med peppriga toner och varm kryddighet som ger en lång och balanserad eftersmak. Ett vin att servera till såväl rött kött och kryddiga korvar som smakrik fläskfilégryta med vitlök och örter. Den passar även fint till hårdostar som Parmesan och Pecorino.

– Dark Horse gillar att göra saker annorlunda och utmana det traditionella vinskapandet för att nå den moderna vinkonsumenten. De samarbetar tätt med sina vinodlare och provar vinet mer än 100 gånger på vägen från vinranka till konsumentens glas. Dark Horse Zinfandel är ett mycket populärt vin med en fruktighet och fyllighet som lockar allt från finsmakaren till vinupptäckaren. Att lansera en box med just det vinet på den svenska marknaden känns därför som ett naturligt nästa steg i deras vinskapande, säger Michael Mobach, produktchef på Spring Wine and Spirits.

Dark Horse Zinfandel finns på Systembolaget från och med 8 september.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.