Sverige först ut i Europa när prisvinnande Zinfandel lanseras på box
Foto: Spring Wine & Spirits

Sverige först i Europa med prisvinnande Zinfandel på box

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 8 september lanserar vinvarumärket Dark Horse sitt första vin på box – en kraftfull Zinfandel med generösa toner av mörk frukt, läder och kryddor med en lång och balanserad eftersmak.

Det amerikanska vinvarumärket Dark Horse har gjort sig kända för sina prisvinnande viner. Deras kvinnliga vinmakare Beth Liston skapar viner med stor passion och nyfikenhet som tilltalar den moderna vinkonsumenten. Nu lanseras deras prisade Zinfandel på 3-liters box på svenska marknaden. Dark Horse Zinfandel är varumärkets första vin som lanseras på box i Europa. Vinet finns sedan tidigare på flaska och vann Guldmedalj i Berlin Wine Trophy 2017 – årgång 2015 samt AWC Vienna International Wine Challenge 2019 – årgång 2017.

Vinet har en torr, smakrik fruktig stil med bra tanninstruktur som avslutas med peppriga toner och varm kryddighet som ger en lång och balanserad eftersmak. Ett vin att servera till såväl rött kött och kryddiga korvar som smakrik fläskfilégryta med vitlök och örter. Den passar även fint till hårdostar som Parmesan och Pecorino.

– Dark Horse gillar att göra saker annorlunda och utmana det traditionella vinskapandet för att nå den moderna vinkonsumenten. De samarbetar tätt med sina vinodlare och provar vinet mer än 100 gånger på vägen från vinranka till konsumentens glas. Dark Horse Zinfandel är ett mycket populärt vin med en fruktighet och fyllighet som lockar allt från finsmakaren till vinupptäckaren. Att lansera en box med just det vinet på den svenska marknaden känns därför som ett naturligt nästa steg i deras vinskapande, säger Michael Mobach, produktchef på Spring Wine and Spirits.

Dark Horse Zinfandel finns på Systembolaget från och med 8 september.

relaterat

Storsatsning på veganskt från Orklas Anamma i höst
veganskt

Anamma storsatsar på veganskt i höst

Anamma kommer med tio produktnyheter i september och ger sig in i helt nya kategorier med växtbaserade frysta enportionsrätter, pajer och marknadens första veganska pirog.

Årets glögg från Saturnus avslöjad
Glögg

Årets glögg från Saturnus avslöjad

Varje år lanserar Saturnus nya innovativa och traditionella glöggsorter med och utan alkohol. Årets stora smaksatta nyhet är en alkoholfri vintermojito som kan drickas både varm och kall.

SodaStream lanserar smakerna BUBLY DROPS
Vatten

SodaStream lanserar smakerna bubly drops

Sedan 2019 äger PepsiCo kolsyremaskinstillverkaren SodaStream som nu inleder ett samarbete med ett annat PepsiCo-ägt varumärke, nämligen det amerikanska dryckesvarumärket bubly.

Exklusiv Bondflaska från Champagne Bollinger auktioneras ut på Bukowskis: Bollinger Moonraker Luxury Limited Edition 2007 med utropspris 55 000 kronor
mousserande

Exklusiv Bondflaska från Bollinger auktioneras ut

Den 30 september är det världspremiär av den nya James Bond-filmen ”No time to die”. I samband med premiären kommer ett unikt exemplar av Moonraker Luxury Limited Edition 2007 att auktioneras ut på Bukowskis den 6 oktober.

Tryffeltider med Zeta
Matlagning

Nu vankas det tryffeltider

Med sin komplexa smak är tryffel en fin smaksättare av många maträtter och livsmedel, men också en härlig krydda i sötsur balsamvinäger. Det bevisar nykomlingen i vinägerhyllan, Zeta Crema di Basamico Tryffel.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.