annons

Svenskarna överskrider sin matbudget
Foto: HelloFresh

Svenskarna överskrider sin matbudget

En ny undersökning av ett matkasseföretag avslöjar att svenskarna överskrider sin matbudget varje vecka.

En ny undersökning av ett matkasseföretag avslöjar att svenskarna överskrider sin matbudget varje vecka.

De svarande i HelloFreshs undersökning tillfrågades hur mycket de helst skulle vilja spendera på mat. Resultatet visar att svenskarna spenderar i genomsnitt 519 kr per person och vecka vilket är 67 kr mer än deras budget på 452 kr!

18-24-åringar är mer benägna att överskrida sin matbudget. Trots deras något högre budget på 492 kr per person och vecka missar den yngre generationen målet med 102 kr och spenderar i genomsnitt 594 kr!
Dessa siffror räknar inte med vad vi spenderar på hämtmat vilket är ytterligare 471 kr per månad.

En analys av vad vi söker efter på nätet tyder på att svenskarna vill spara pengar på mat under 2021. I januari ökar sökningar efter ’billiga maträtter’ med 83% och går från i genomsnitt 2 400 sökningar per månad till 4 400.
När svenskarna försöker spara pengar i januari ökar sökningarna efter snabba och enkla recept. Bara i januari fanns det 9 900 sökningar efter “enkla maträtter”, 3 600 sökningar efter “lättlagad mat” och 2 900 sökningar efter “snabb enkel kvällsmat”. Alla dessa tre sökfraser ökade med 20% jämfört med en genomsnittlig månad.

I undersökningen ansåg 29% av svenskarna att hämtmat var snabbare än hemlagad mat, medan nästan tre fjärdedelar väljer färdigmat på grund av dess bekvämlighet. Den ökade efterfrågan i januari tyder på att vi letar efter alternativ som kan hjälpa oss att spara både tid och pengar.

Undersökningen fann att 53% av alla svenskar vill minska sitt matsvinn under 2021 och fortsätta med de goda vanor de etablerade under 2020. Endast 16% uppgav att de fick mer matsvinn under 2020 på grund av pandemin, vilket indikerar att de här speciella tiderna fått oss att göra det mesta av ingredienserna vi har.

Ytterligare resultat från undersökningen och mer information om svenskarnas sökvanor under nyår finns på HelloFreshs webbplats.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.