Svensk Vinter – Saturnus vitvinsglogg spetsad med Mackmyra whisky – Årets Svenska Glogg

Svensk Vinter – Saturnus vitvinsglögg spetsad med Mackmyra whisky – Årets Svenska Glögg!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

SVENSK VINTER är kanske den mest spännande svenska nyheten inför varmdrycksäsongen 2018/19.

En glögg som är en kryddig kärleksaffär mellan svensk ursprungsromantik och stolt hantverkstradition; Friskt fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppat med en ofiltrerad ekig maltwhisky direkt från fatet. En stämningshöjare som lämpar sig lika perfekt på julbord och under glöggfester som vid sprakande brasor efter en krispig skiddag i fjällen.

– Glöggen har en angenämt mjuk framtoning, diskret citrus i kombination med glöggkryddor och ett inslag av vanilj, beskriver Mackmyras Master Blender Angela D´Orazio. Whiskyn vi använt är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i vår egen gruva i Bodås.

Svensk Vinter fungerar inte bara som glögg utan har dessutom visat sig ypperlig som basingrediens för innovativa grepp bakom bardisken. I vinter kommer därför ett antal utvalda bartenders runt om i Sverige utmanas att skapa sina personliga versioner av Svensk Vinters egen ”glögg-grogg”. Varm eller kall efter behag!

I sin skånska glöggfabrik lagar Saturnus all glögg från grunden. Här tummas inte på kvalitet – varken i råvaror eller i tillverkningen. Genom skickligt hantverk lockas alla de goda smaker som gör glöggen så mustig och välsmakande fram.

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.