SVENSK VINTER är kanske den mest spännande svenska nyheten inför varmdrycksäsongen 2018/19.
En glögg som är en kryddig kärleksaffär mellan svensk ursprungsromantik och stolt hantverkstradition; Friskt fruktigt vitt vin, ingefära, pomerans, kanel och äkta vanilj toppat med en ofiltrerad ekig maltwhisky direkt från fatet. En stämningshöjare som lämpar sig lika perfekt på julbord och under glöggfester som vid sprakande brasor efter en krispig skiddag i fjällen.
– Glöggen har en angenämt mjuk framtoning, diskret citrus i kombination med glöggkryddor och ett inslag av vanilj, beskriver Mackmyras Master Blender Angela D´Orazio. Whiskyn vi använt är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i vår egen gruva i Bodås.
Svensk Vinter fungerar inte bara som glögg utan har dessutom visat sig ypperlig som basingrediens för innovativa grepp bakom bardisken. I vinter kommer därför ett antal utvalda bartenders runt om i Sverige utmanas att skapa sina personliga versioner av Svensk Vinters egen ”glögg-grogg”. Varm eller kall efter behag!
I sin skånska glöggfabrik lagar Saturnus all glögg från grunden. Här tummas inte på kvalitet – varken i råvaror eller i tillverkningen. Genom skickligt hantverk lockas alla de goda smaker som gör glöggen så mustig och välsmakande fram.