Kocklandslaget 2020-min

Svensk guldsmak i Culinary Olympics

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det svenska Kocklandslaget imponerade i helgen på juryn i Culinary Olympics och drömmen om ett svenskt guld lever vidare.

I det första delmomentet Chef’s Table presenterade lagen under sex timmar finger foods, en kall buffé-tallrik, en vegansk mellanrätt, en varm lammservering, en dessert samt tre petit fourer.

Den exakta poängsättningen i Chef’s Table är fortfarande inofficiell men den så kallade guldnivån som laget fått antyder att Sverige ligger bra till.

Jag är väldigt nöjd med vår insats och såklart även guldnivån som vi tilldelats. Guldnivån gör att vi är fortsatt taggade för Varmköket eftersom vi vet att vi är med i toppen, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

Det andra tävlingsmomentet, Varmköket, genomförs den 17 februari. Det innebär restaurangdrift i skarpt läge med en trerättersmeny till 110 gäster. Det ska ske på sex timmar.

Smak och presentation värderas högst, men lagen bedöms på allt från ekonomi och hantverksskicklighet till organisation, team-work i köket och service.

Klockan 12.00 den 19 februari ska vi få veta vilken placering Sverige får.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Årets Kock 2020 blir ett digitalt event under flera dagar med final 17 september
Utmärkelser

Årets Kock livesänds via TV4-Gruppen

Finalen i Årets Kock, där 8 kockar gör upp om titeln Årets Kock 2020 hålls den 17 september och blir som tidigare kommunicerat ett digitalt event i år.

Nya krögare tar över med eld och rök
Restaurang

Nya krögare tar över med eld och rök

När nya fjälldestinationen nu går mot sin andra säsong är det med nya smaker. Nu är det klart att krögartrion David Gard, Daniel Karlström och Albin Roos Hansson kommer att ta över anläggningens restaurang.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.