fbpx

Svensk guldsmak i Culinary Olympics

Det svenska Kocklandslaget imponerade i helgen på juryn i Culinary Olympics och drömmen om ett svenskt guld lever vidare.

I det första delmomentet Chef’s Table presenterade lagen under sex timmar finger foods, en kall buffé-tallrik, en vegansk mellanrätt, en varm lammservering, en dessert samt tre petit fourer.

Den exakta poängsättningen i Chef’s Table är fortfarande inofficiell men den så kallade guldnivån som laget fått antyder att Sverige ligger bra till.

Jag är väldigt nöjd med vår insats och såklart även guldnivån som vi tilldelats. Guldnivån gör att vi är fortsatt taggade för Varmköket eftersom vi vet att vi är med i toppen, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

Det andra tävlingsmomentet, Varmköket, genomförs den 17 februari. Det innebär restaurangdrift i skarpt läge med en trerättersmeny till 110 gäster. Det ska ske på sex timmar.

Smak och presentation värderas högst, men lagen bedöms på allt från ekonomi och hantverksskicklighet till organisation, team-work i köket och service.

Klockan 12.00 den 19 februari ska vi få veta vilken placering Sverige får.

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!