Kocklandslaget 2020-min

Svensk guldsmak i Culinary Olympics

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det svenska Kocklandslaget imponerade i helgen på juryn i Culinary Olympics och drömmen om ett svenskt guld lever vidare.

I det första delmomentet Chef’s Table presenterade lagen under sex timmar finger foods, en kall buffé-tallrik, en vegansk mellanrätt, en varm lammservering, en dessert samt tre petit fourer.

Den exakta poängsättningen i Chef’s Table är fortfarande inofficiell men den så kallade guldnivån som laget fått antyder att Sverige ligger bra till.

Jag är väldigt nöjd med vår insats och såklart även guldnivån som vi tilldelats. Guldnivån gör att vi är fortsatt taggade för Varmköket eftersom vi vet att vi är med i toppen, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

Det andra tävlingsmomentet, Varmköket, genomförs den 17 februari. Det innebär restaurangdrift i skarpt läge med en trerättersmeny till 110 gäster. Det ska ske på sex timmar.

Smak och presentation värderas högst, men lagen bedöms på allt från ekonomi och hantverksskicklighet till organisation, team-work i köket och service.

Klockan 12.00 den 19 februari ska vi få veta vilken placering Sverige får.

relaterat

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020!
Utmärkelser

Vinnaren av Ät!Stockholm 2020

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020.

Filmdags med recept!
Matlagning

Filmdags med recept!

Kan det vara så att du just i detta ögonblick längtar efter en ny säsong av din favoritserie? Här hittar du filmer och serier med tillhörande recept som förhöjer din höststämning.

Eget bubbel efter fyra succélanseringar
Vin

Eget bubbel efter fyra succélanseringar

Sveriges ”vinkungs” vinportfölj säljer så att det knakar och är numera Sveriges mest sålda vinvarumärke. Nu lanseras ett franskt torrt mousserande vin som är producerat på 100% Chardonnay.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.