annons

Kocklandslaget 2020-min

Svensk guldsmak i Culinary Olympics

Det svenska Kocklandslaget imponerade i helgen på juryn i Culinary Olympics och drömmen om ett svenskt guld lever vidare.

I det första delmomentet Chef’s Table presenterade lagen under sex timmar finger foods, en kall buffé-tallrik, en vegansk mellanrätt, en varm lammservering, en dessert samt tre petit fourer.

Den exakta poängsättningen i Chef’s Table är fortfarande inofficiell men den så kallade guldnivån som laget fått antyder att Sverige ligger bra till.

Jag är väldigt nöjd med vår insats och såklart även guldnivån som vi tilldelats. Guldnivån gör att vi är fortsatt taggade för Varmköket eftersom vi vet att vi är med i toppen, säger Fredrik Andersson, Team Manager, Svenska Kocklandslaget.

Det andra tävlingsmomentet, Varmköket, genomförs den 17 februari. Det innebär restaurangdrift i skarpt läge med en trerättersmeny till 110 gäster. Det ska ske på sex timmar.

Smak och presentation värderas högst, men lagen bedöms på allt från ekonomi och hantverksskicklighet till organisation, team-work i köket och service.

Klockan 12.00 den 19 februari ska vi få veta vilken placering Sverige får.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.