Hernö Gin belönas med guld i USA för fjärde året i rad

Svensk gin gräver guld i USA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons


För fjärde året i rad belönas Hernö Dry Gin med guld i The San Francisco World Spirits Competition.

Det är en av världens mest prestigefulla och inflytelserika tävlingar i branschen, och juryn bedömer att Hernö Dry Gin sätter standarden för kategorin dry gin och ger den en gyllene topplacering.

– I tider som dessa är det viktigt att hitta saker att glädjas åt. Och beskedet från The San Francisco World Competition ger oss energi att fortsätta skapa världens bästa gin, varje dag. Utmärkelsen är ett bevis på att Hernö Dry Gin håller exceptionellt hög kvalitet och är ett gott hantverk. Att bli belönad med guld fyra år i rad är otroligt hedrande, helt galet faktiskt, säger en jublande glad Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Antalet tävlande i de olika kategorierna uppgick i år till nära tre tusen och The San Francisco World Spirits Competition hölls i San Francisco i USA i mitten av mars. Blindprovningar genomfördes av 47 namnkunniga experter från branschen och tävlingen är den största i sitt slag i USA.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Fler guldmedaljer till Skagerrak Gin
Utmärkelser

Fler guldmedaljer till nordisk gin

Under tävlingen IWSC fick ginen 95 poäng av 100 möjliga och tog således hem guldmedalj i nära konkurrens med globala spritvarumärken.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Firedrops

annons
Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.