Hernö Gin belönas med guld i USA för fjärde året i rad

Svensk gin gräver guld i USA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

För fjärde året i rad belönas Hernö Dry Gin med guld i The San Francisco World Spirits Competition.

Det är en av världens mest prestigefulla och inflytelserika tävlingar i branschen, och juryn bedömer att Hernö Dry Gin sätter standarden för kategorin dry gin och ger den en gyllene topplacering.

– I tider som dessa är det viktigt att hitta saker att glädjas åt. Och beskedet från The San Francisco World Competition ger oss energi att fortsätta skapa världens bästa gin, varje dag. Utmärkelsen är ett bevis på att Hernö Dry Gin håller exceptionellt hög kvalitet och är ett gott hantverk. Att bli belönad med guld fyra år i rad är otroligt hedrande, helt galet faktiskt, säger en jublande glad Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

Antalet tävlande i de olika kategorierna uppgick i år till nära tre tusen och The San Francisco World Spirits Competition hölls i San Francisco i USA i mitten av mars. Blindprovningar genomfördes av 47 namnkunniga experter från branschen och tävlingen är den största i sitt slag i USA.

relaterat

Smakligt alternativ till chips
Snacks

Smakligt alternativ till chips

Chips på fredagsmyset, veckans mest efterlängtade snacks, får nu konkurrens av en oväntad italienare då ugnsbakade, extra tunna crostini med mustig smak av pizza eller barbeque lanseras under varumärket Zeta.

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden
Rom

Prisvinnande rom med anor från förbudstiden

The Real McCoy har blivit en stor succé i USA genom sin rom helt utan tillsatser. Produktionen sker hos familjeägda Foursquare på Barbados som är ett av världens främsta romdestillerier.

Jill Johnson lanserar vårens vita vin - Nashville Stories Bianco
Vin

Jill Johnson lanserar Nashville Stories Bianco

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.

Absolut satsar på nytt segment med Absolut Soda Lime & Cucumber
Blanddryck

Absolut satsar på nytt segment

Den 1 mars lanserar Absolut en nyhet i Hard Seltzer-segmentet; Absolut Soda Lime & Cucumber. RTD-sodan kommer att ingå i Systembolagets fasta sortiment.

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet
Matkasse

En hållbar limiterad matkasse med hjärtat i havet

De limiterade matkassarna, som är ett genuint mathantverk med nordiska råvaror från havet, är ett samarbete mellan Frida Ronge, gastronomisk ledare på restaurang TAK i Stockholm och Skagerrak Nordic Dry Gin.

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design
Vin

En svenskfavorit blir veganvänlig i ny design

Med omstart kommer ofta förnyelse och med den annalkande våren har Stoneleighs klassiska serie från Nya Zeeland förnyats. Looken har setts över och uppdaterats parallellt med att vinet numera klassas som helt vegansk.

Alkoholfritt utan kompromisser
Alkoholfritt

Alkoholfritt utan kompromisser

Lagom till vårens första värme lanserar Lazy Estate Sparkling Tea Lemongrass & Mint 0%, en ny sorts premiumbubbel som inte kompromissar på smak, kvalitet eller utformning.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.