Purity Vodka – Nu smaksatt med Mediterranean Citrus
Foto: Purity Distillery

Svensk aperitif med citrus och örter från Medelhavet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Det skånska destilleriet har lanserat en lågalkohol-vodka med smaker av medelhavscitrus.

– Vi har analyserat och undersökt flera globala nyckeltrender, intervjuat bartenders och utifrån vår erfarenhet och kunskap frågat oss själva – vad vill vi som ett familjeägt destilleri med fokus på hållbarhet uppnå? Det vi kommit fram till är att vi inte vill att folk ska dricka mer, men när du häller upp en drink så vill vi att den ska innehålla en högkvalitativ sprit – ekologisk, av de finaste råvarorna och med en smak utöver det vanliga. Därför uppfann vi Purity Spritz, som är en lågalkoholvodka med naturliga smaker av bergamott, grapefrukt, apelsin och örter, säger Mathias Tönnesson, Master Blender på Purity från Ellinge Slott i Skåne, och fortsätter.

– Vår Purity Spritz är en smaksatt vodka producerad av vår prisbelönta ekologiska sprit – långsamt destillerad 34 gånger för den där extra smaken. Vi vill göra det enkelt för alla att göra en god cocktail – Med naturliga råvaror och en gnutta ekologiskt socker, helt utan artificiella smakämnen. Tillsätt bara dina egna favoritbubblor tillsammans med Purity Spritz för att få en perfekt drink, oavsett om det är Champagne, cava, prosecco – eller vanlig tonic för den delen. Toppa upp Copaglaset med is och en klyfta grapefrukt så har du sommarens drink, avslutar Mathias Tönnesson.

relaterat

Hur klimatsmart är vin på PET?
Vin

Hur klimatsmart är vin på PET?

För ett tag sedan genomförde Systembolaget en undersökning kring svenska konsumenters uppfattningar och kunskap kring olika förpackningar. Undersökningen visade att det är få som känner till vilken förpackning som är bäst för miljö och klimat.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.