Blanda egna

Recept

Succébryggeriet Innis & Gunn firar 15 år och lanserar unik jubileumsöl

– För dig som kan Mat & Dryck –

Skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn bjuder in svenska ölfantaster att delta i firandet av sitt 15-årsjubileum genom lanseringen av sin första ekfatslagrade Double IPA. Innis & Gunn har stolt tilldelat den limiterade jubileumsölen namnet ”15” för att hylla den nya mark som brutits av bryggeriet sedan starten 2003.

Innis & Gunn har ständigt legat i spetsen för barrel-ageing, d.v.s. lagring av öl på olika typer av ekfat, och genom denna teknik introducerat öldrickare till helt nya smakupplevelser. Med lanseringen av ”15” höjer Innis & Gunn glaset för bryggeriets framgång och för de kommande 15 åren av nyskapande ölproduktion.

– 2018 markerar vårt 15-årsjubileum och jag ville skapa något väldigt speciellt som tack till våra fans. Genom att kombinera allt jag älskar och har lärt mig om ölbryggning blir ”15” Innis & Gunns första whiskyfatslagrade Double IPA, fullmatad med mina favorithumlesorter. Jag hoppas att folk kommer att älska ”15” lika mycket som jag gör, säger Innis & Gunns grundare och Master Brewer Dougal Gunn Sharp.

”15” är en ekfatslagrad Double IPA som lagrats under flera månader på speciellt utvalda whiskyfat från de skotska högländerna. Tidigare har faten lagrat exklusiv maltwhisky under 15 år. Ölen har en alkoholhalt på 7,4% och är gyllene i färgen. Den har kryddiga aromer från whiskyfaten och intensivt fruktiga humletoner. ”15” är komplex men balanserad med smaker av ek, malt, tropisk frukt och vaniljsötma. Avslutningen dröjer sig kvar länge och väl i munhålan.

När : Fredag den 5 oktober släpps Innis & Gunn ”15”

Var: Systembolaget

Artikelnummer: 11757-03

Pris: 35,90 SEK

 

Dela via

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on print
Skriv ut

Skicka in era recept till:

Redaktionen@mattrender.se

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!