Succebryggeriet Innis & Gunn firar 15 ar och lanserar unik jubileumsol

Succébryggeriet Innis & Gunn firar 15 år och lanserar unik jubileumsöl

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons






Skotska hantverksbryggeriet Innis & Gunn bjuder in svenska ölfantaster att delta i firandet av sitt 15-årsjubileum genom lanseringen av sin första ekfatslagrade Double IPA. Innis & Gunn har stolt tilldelat den limiterade jubileumsölen namnet ”15” för att hylla den nya mark som brutits av bryggeriet sedan starten 2003.

Innis & Gunn har ständigt legat i spetsen för barrel-ageing, d.v.s. lagring av öl på olika typer av ekfat, och genom denna teknik introducerat öldrickare till helt nya smakupplevelser. Med lanseringen av ”15” höjer Innis & Gunn glaset för bryggeriets framgång och för de kommande 15 åren av nyskapande ölproduktion.

– 2018 markerar vårt 15-årsjubileum och jag ville skapa något väldigt speciellt som tack till våra fans. Genom att kombinera allt jag älskar och har lärt mig om ölbryggning blir ”15” Innis & Gunns första whiskyfatslagrade Double IPA, fullmatad med mina favorithumlesorter. Jag hoppas att folk kommer att älska ”15” lika mycket som jag gör, säger Innis & Gunns grundare och Master Brewer Dougal Gunn Sharp.

”15” är en ekfatslagrad Double IPA som lagrats under flera månader på speciellt utvalda whiskyfat från de skotska högländerna. Tidigare har faten lagrat exklusiv maltwhisky under 15 år. Ölen har en alkoholhalt på 7,4% och är gyllene i färgen. Den har kryddiga aromer från whiskyfaten och intensivt fruktiga humletoner. ”15” är komplex men balanserad med smaker av ek, malt, tropisk frukt och vaniljsötma. Avslutningen dröjer sig kvar länge och väl i munhålan.

När : Fredag den 5 oktober släpps Innis & Gunn ”15”

Var: Systembolaget

Artikelnummer: 11757-03

Pris: 35,90 SEK

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons








  • Firedrops






annons








Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.