fbpx

Stjärnrestaurangen TAK blir KRAV-märkt

TAK har alltid fokuserat på det som är ekologiskt och hållbart. Nu är restaurangen den första inom koncernen Nordic Choice att bli KRAV-märkt med en stjärna. – Det är viktigt att tänka på att jobba hållbart inom alla aspekter. Så för oss betyder det här jättemycket, säger Viktor Eriksson, Head of operations på TAK. 

Som en av Stockholms största restauranger vill TAK sätta ett gott exempel för resten av branschen. Restaurangen tillhör Nordic Choice och hållbarhetstänket återspeglas inom hela koncernen. – Men vi är den första restaurangen som blivit KRAV-märkt. Det är något vi har strävat efter sedan vi öppnade för två år sedan, säger Viktor Eriksson.
För att bli KRAV-märkt behöver man som restaurang ha 25 procent eller 15 godkända livsmedel. Men TAK har alltid fokuserat på ekologiska och KRAV-märkta produkter. De använder till exempel bara MSC- och ASC-certifierad fisk. Om en produkt är MSC-märkt betyder det att den främjar hållbart fiske.

Tidigare i år lanserade TAK en meny med enbart hållbara och MSC-certifierade fisk och skaldjur.– Det är ett stort problem med utfiskade vatten runt omkring i världen och det är svårt att få tag på. Då är det viktigt att man gör det på rätt sätt och levererar saker och ting som är både bra och hållbart, säger Viktor Eriksson.
Svårt att bli KRAV-märkt För att bli KRAV-märkt tog TAK kontakt med Kiwa – certifieringsorganet som KRAV använder sig av. De kontrollerade restaurangens produkter och råvaror för att se om de var ekologiska och KRAV-märkta. En uppföljning följde ett år senare där det blev klart att TAK fortsatt använda samma hållbara ingredienser.
Viktor Eriksson förklarar att det kan vara svårt att bli KRAV-märkt som en renodlad restaurang.

– I Stockholm är det främst skolkök som blivit KRAV-märkta. Det är tuffa marginaler i restaurangbranschen och många ekologiska varor är ju dyrare. Då blir det också en ekonomisk investering att jobba hållbart. Så för oss betyder det jättemycket att ha åstadkommit det här, avslutar Viktor Eriksson.

 

Foto- Pressbild

Dela denna artikel

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-post
Restaurang

#vartannatbord

Ett stort antal restauranger i Stockholm har på eget initiativ börjat boka vartannat bord på sina krogar. Uppropet #vartannatbord ska få fler personer att äta ute med en begränsad risk för spridning av coronaviruset.

Läs artikel
Notis

De omorganiserar för att möta krisen.

På grund av minskad orderingång ifrån exportmarknader, minskat antal mässor, events och provningar under den rådande corona-spridningen gör High Coast Whisky en omorganisation för att klara de nya förutsättningarna och förbättra sin likviditet.

Läs artikel

Nyhetsbrev.

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

Och ja, vi följer självklart GDPR. Trust us!