annons

Stjarnkocken Tommy Myllymaki och maltidsforskaren Richard Tellstrom till Lantmannens podcast Matsamtalet

Stjärnkocken Tommy Myllymäki och måltidsforskaren Richard Tellström till Lantmännens podcast Matsamtalet

Tommy Myllymäki blir ny programledare för Lantmännens podcast Matsamtalet tillsammans med Sigrid Bárány, som gör sin sjunde säsong. Richard Tellström är också ett nytt tillskott och kommer att medverka i podcasten med en stående krönika i varje avsnitt. Nu finns säsongens första avsnitt tillgängligt.  

Nu börjar Lantmännens podcast Matsamtalet för sjunde säsongen med matinspiratören Sigrid Bárány och två nya tillskott: kocken Tommy Myllymäki och måltidsforskaren Richard Tellström. I podcasten pratar matprofilerna fritt om mat ur ett mycket brett perspektiv. Det kan handla om alltifrån matproduktion, råvaror och hur man lagar godaste pumpasoppan, till lärkrutor, udda mat och restaurangkoncept samt om broccoli kan hjälpa diabetespatienter.

– Vi rör oss mellan bråddjupt nördande och sorglöst skummande av yta och hoppas väcka nyfikenhet, matlust och engagemang. Det känns jätteroligt att Tommy och Richard nu också är med och bidrar till samtalet med sina unika erfarenheter och synvinklar, säger Sigrid Bárány, en av programledarna för podcasten.

Tommy Myllymäki blir ny programledare tillsammans med Sigrid och tar över efter Johan ”Matgeek” Hedberg, som medverkade i de sex tidigare säsongerna.

– Det ska bli roligt att prova poddformatet för första gången tillsammans med Sigrid och Richard, och jag tror jag har en hel del att bidra med inte bara från kocktävlingar utan mitt vardagsliv och engagemang i var maten kommer ifrån och hur vi kan få ut det mesta av den, säger Tommy Myllymäki.

Matsamtalet kommer att innehålla samma ingredienser som tidigare säsonger, med ambitionen att vi ska tänka mer på vad vi äter, var maten kommer ifrån och inspirera till samtal om mat. Tommy och Sigrid bjuder på omvärldsanalys med matanknytning, provsmakning och recept i varje avsnitt. ​Richard Tellström bidrar med insiktsfulla krönikor om varje avsnitts huvudämne.

– Jag har ju varit med förr i Matsamtalet och nu vill jag återkommande ge inspel på hur mathistorien reflekterar sig i samtidens mattrender och att vår tids ”ätare” ständigt är på jakt efter nyheter och matiga sammanhang, som lyssnarna kan fortsätta att prata om i sina egna matsamtal hemma, säger Richard Tellström.

Säsongens första avsnitt finns tillgängligt idag, torsdag 8 november. Podcasten produceras av Lantmännens samarbetspartner produktionsbolaget Munck.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.