Tommy Myllymäki blir ny programledare för Lantmännens podcast Matsamtalet tillsammans med Sigrid Bárány, som gör sin sjunde säsong. Richard Tellström är också ett nytt tillskott och kommer att medverka i podcasten med en stående krönika i varje avsnitt. Nu finns säsongens första avsnitt tillgängligt.
Nu börjar Lantmännens podcast Matsamtalet för sjunde säsongen med matinspiratören Sigrid Bárány och två nya tillskott: kocken Tommy Myllymäki och måltidsforskaren Richard Tellström. I podcasten pratar matprofilerna fritt om mat ur ett mycket brett perspektiv. Det kan handla om alltifrån matproduktion, råvaror och hur man lagar godaste pumpasoppan, till lärkrutor, udda mat och restaurangkoncept samt om broccoli kan hjälpa diabetespatienter.
– Vi rör oss mellan bråddjupt nördande och sorglöst skummande av yta och hoppas väcka nyfikenhet, matlust och engagemang. Det känns jätteroligt att Tommy och Richard nu också är med och bidrar till samtalet med sina unika erfarenheter och synvinklar, säger Sigrid Bárány, en av programledarna för podcasten.
Tommy Myllymäki blir ny programledare tillsammans med Sigrid och tar över efter Johan ”Matgeek” Hedberg, som medverkade i de sex tidigare säsongerna.
– Det ska bli roligt att prova poddformatet för första gången tillsammans med Sigrid och Richard, och jag tror jag har en hel del att bidra med inte bara från kocktävlingar utan mitt vardagsliv och engagemang i var maten kommer ifrån och hur vi kan få ut det mesta av den, säger Tommy Myllymäki.
Matsamtalet kommer att innehålla samma ingredienser som tidigare säsonger, med ambitionen att vi ska tänka mer på vad vi äter, var maten kommer ifrån och inspirera till samtal om mat. Tommy och Sigrid bjuder på omvärldsanalys med matanknytning, provsmakning och recept i varje avsnitt. Richard Tellström bidrar med insiktsfulla krönikor om varje avsnitts huvudämne.
– Jag har ju varit med förr i Matsamtalet och nu vill jag återkommande ge inspel på hur mathistorien reflekterar sig i samtidens mattrender och att vår tids ”ätare” ständigt är på jakt efter nyheter och matiga sammanhang, som lyssnarna kan fortsätta att prata om i sina egna matsamtal hemma, säger Richard Tellström.
Säsongens första avsnitt finns tillgängligt idag, torsdag 8 november. Podcasten produceras av Lantmännens samarbetspartner produktionsbolaget Munck.