Stjärnkockar skapar pralin med Brugal 1888
Foto: Edrington

Stjärnkockar skapar pralin med karibisk rom

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Thomas Sjögren, Oskar Samuelsson och Conrad Tyrsén har teamat upp och har tillsammans med Brugal 1888 tagit fram en unik chokladpralin, speciellt framtagen för att passa ihop med drycken.

Inför vintersäsongen har Brugal 1888 valt att lyfta sin premiumrom genom att ta vara på den gamla trogna vänskapen som finns mellan rom och choklad. För att förfina relationen mellan de två vännerna har Brugal 1888 tagit hjälp av stjärnkockarna Thomas Sjögren och Oskar Samuelsson tillsammans med stjärnkonditorn Conrad Tyrsén på Bageri BAK. I pralinen de tagit fram möts runda aromatiska toner från örten myskmadra tillsammans med blommighet från körsbärsolja och sötma från kola. Det är sötman och blommigheten i pralinen som skapar under för finsmakarens smaklökar.

För att uppleva smaksymbiosen till max serveras pralinen tillsammans med Brugal 1888, och i ett första steg kommer kombon endast finnas på utvalda ställen exklusivt runt om i landet, däribland på restaurang Grano, Stora Hotellet Fjällbacka och Dorsia. För de som vill testa pralinerna hemma, så finns dom att köpa hem hos Bageri Bak i Farsta.

– Det är inte något nytt för någon att olika spritdrycker eller i det här fallet rom, passar ihop med choklad. Vi vill fira den vänskapen genom att låta experterna skapa en pralin där magi för smaklökarna uppstår. Om man intresserar sig för foodpairing så är detta en upplevelse i sig, säger Isac Melander, Global Brand Ambassador på Edrington.

Om Skaparna Bakom Tryffeln
Thomas Sjögren vann Årets Kock 2015 och driver även, tillsammans med Goldrest AB, restaurang Grano och Stora hotellet Fjällbacka. Han har nu även tagit över Hällsnäs Hotell & Restaurang i Mölnlycke och driver Skäret Smögen.

Oskar Samuelsson idag chefskock på restaurang Dorsia, kommer senast från en tjänst hos den kända restaurang Kadeau i Köpenhamn och dessförinnan med ett flerårigt förflutet som köksansvarig på restaurang Fäviken Magasinet i Järpen, båda förärade med två Michelinstjärnor för sin kokkonst.


Det är på Conrad Tyrséns Bageri ”BAK” trion har tagit fram den magiska pralinen. Conrad vann årets konditor 2009 och har även varit hjärnan bakom desserter till nobelmiddagen och bröllopstårtan till kronprinsessan Victorias bröllop.

Vad är myskmadra och körsbärsolja?
Myskmadra som används i receptet är en vanlig växt i den svenska floran, oftast i någon blandskog, lund eller ravin. Den går också att odla hemma i trädgården. Myskmadra används ofta som krydda i till exempel vin, likör, te och har en stark och ljuvlig arom. Om det inte är säsong för färsk myskmadra, så kan man lätt på internet hitta återförsäljare av torkad myskmadra, oftast på dryckesrelaterade sidor och webbutiker.

Körsbärsolja är mycket riktigt som det låter en olja gjord på körsbärsblommor. Oljan finns ibland att hitta i diverse hälsobutiker då den förutom sin arom är rik på antioxidanter och vitaminerna A och E. Den har en doft av marsipan och är även bra för att smörja in huden med.

relaterat

Coca-Cola lanserar två nya smaker
läsk

Coca-Cola lanserar två nya smaker

Coca-Cola rivstartar året genom att lansera inte en – utan två nya smaker. Det är inga mindre än Coca-Cola Zero Sugar Lime och Coca-Cola Zero Sugar Koffeinfri.

OLW rivstartar det nya året med att lansera tre nyheter
Snacks

2022 inleds med ny hetta på snackshyllan

Nu lanseras årets första snacksnyheter från OLW – cheez doodles Deluxe Pecorino, Linschips Hickory Mayo och potatischipset Vegan Sourcream & Onion Chili Tingle.

Guinness 0.0 – en Guinness med allt utom alkohol
Öl

Guinness 0.0 – en stout utan alkohol

Med start 2022 lanseras Sveriges första alkoholfria stout i klassisk stil. Den börjar säljas i matbutiker under januari för att därefter lanseras på Systembolaget 1 februari 2022.

HelloFresh recept för en grönare jul
julmat

Recept för en grönare jul

För att uppmana svenskarna till att ta vara på julens rester har HelloFresh skapat fem goda recept baserade på resterna från julbordet – för att minska på julens matsvinn, och samtidigt skapa nya smaksensationer.

Helena Lyth inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball
Matlagning

Inspirerar till amerikanskt julbak med Fireball

Julen står för dörren och så även julbaket och vinterdesserter. Inför årets högtid bjuder matprofilen Helena Lyth på ett recept med Fireballstekta äpplen serverade till glass och havrekakor.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.