pexels-photo-460537

STJÄRNGLANS I KÖKET UNDER FOODSTOCK’S FOUR HANDS MENU

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Att Foodstock är sensommarens härligaste event har nog ingen missat – och nu står det äntligen klart vilka kockar som arrangerar lördagen och söndagens Four Hands Menu, det mest avancerade köket under festivalen. Idag släpps bokningen.

Foodstock bjuder på en rad olika aktiviteter, bland annat Niklas Ekstedts TV-koncept Four Hands Menu där två stjärnkockar lagar mat tillsammans. I ett av Fjäderholmarnas hamnhus skapas menyer med stjärnglans, här får gäster uppleva när nordiska och internationella stjärnkockar möts och tillsammans tar fram en meny av nordiska råvaror tillredda med både traditionella och nyskapande tekniker.

Lördagen den 31/8 lagar stjärnkockar från Gastrologik och Ernst middag ihop. Stockholmsbaserade restaurangen Gastrologik befinner sig i internationell mästarklass. Drygt ett år efter öppning belönades restaurangen med en stjärna i Guide Michelin och 2019 belönades den med en till. Under lördagens Four Hands Menu komponeras en middagsmeny ihop med den Berlinbaserade krogen Ernst. Restaurangen belönades 2019 med en Michelinstjärna och sägs vara den svåraste restaurangen att få ett bord på i Berlin.

Söndagen den 1/9 får besökare uppleva stjärnkockarna Daniel Berlin och Mehmet Gürs mathantverk. Daniel Berlin driver krogen namngiven efter sig själv i Skåne som har hyllats för sin nytänkande tolkning av det nordiska köket. Krogen är belönad med två stjärnor i Guide Micheline. Mehmet Gürs växte upp i både Stockholm och Istanbul, idag driver han restaurang Mikla i Istanbul som är listad som en av de 50 bästa i världen. För att uppleva Four Hands Menu förbokas lördagen och söndagens middag via hemsidan, www.foodstock.se.

Foodstock Erbjuder:

Foodstock bjuder på det bästa inom gastronomi under två sensommardagar på Fjäderholmarna, 31/8 och 1/9. Arrangörernas tanke är att öppna upp köket för åskådarna och visa processen från råvara till det som hamnar på tallriken. Allt med fokus på traditionella tekniker och dess utveckling både ur ett nordiskt och internationellt perspektiv.

Både Banketten Lunch/Middag och Four Hands Menu förbokas via hemsidan. Biljetter till festivalen går att köpa på foodstock.se. En endagarsbiljett till Foodstock kostar 500kr och tvådagars 750kr. Barn under 16 i målsmans sällskap går in gratis.

I biljetten ingår båtresan tur och retur till Fjäderholmarna, tillträde till festivalområdet med matmarknad, workshops och barer. Mat och dryckeshäften går att köpa på båten eller när man anländer till ön. För mer info om medverkande och övriga sevärdheter se hemsidan www.foodstock.se eller Instagram foodstock.se.

Foto-pressbild

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.