20190218-Året-Unga-Kock-Mattrender-2019

Vilken gick vidare?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons



Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de sju finalisterna som har blivit uttagna till Årets unga kock.

– Jag ser fram emot tävlingen, att få vara en del av den och göra så gott jag kan, berättar Anton.

Årets upplaga av tävlingen äger rum på Stockholms hotell- och restaurangskola den 25 februari. Då kommer 7 finalisterna få tillaga en trerättersmeny baserad på hemlig råvarukorg.

Anton har förberett sig väl med flera träningstillfällen både avklarade och inplanerade fram till tävlingsdagen. Han har tränat med tidtagning och hemlig råvarukorg för att återskapa samma förutsättningar som under finalen.

Startfältet i årets upplaga av Årets unga kock består av ett gäng välmeriterade kockar så konkurrensen kan bli hård men Anton håller huvudet kallt och tänker inte på det så mycket. Han går in i tävlingen med målet att ha roligt och vinna såklart.

Jag ska göra min grej och inte överanstränga mig. Jag ska gå enligt min plan och vara lugn och organiserad. Det skulle ju vara väldigt kul att vinna!

Finalen i Årets Unga Kock äger rum den 25 februari på Stockholms hotell- och restaurangskola. Unga kockar upp till 27 år från hela Sverige kan ansöka om att tävla. Segraren deltar i världsfinalen i Calgay Kanada i september. Tävlingen följer Chaîne des Rôtisseurs internationella regler där varje deltagare får en hemlig korg med identiska råvaror och av den tillagar en meny för fyra personer – förrätt, varmrätt och dessert.



 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.