annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Southern Comfort på

Svenska BBQ-restauranger

Nu har sommarens samarbete mellan Southern Comfort och tre av Sveriges främsta BBQ-restauranger dragit i gång. Den legendariska whiskylikören från New Orleans serveras i nya drinkar samt används som krydda i maten. Restaurangerna som serverar en Southern Comfort-meny är Lundgrens Garage, Smokey BBQ & Pickles samt Zäll’s Smokehouse.

Southern Comfort skapades 1874 av bartendern Martin Wilkes Heron i New Orleans genom att smaksätta whiskey med frukt och kryddor. Resultatet blev en omedelbar succé och drycken förknippas än idag starkt med den amerikanska södern. I ett sommarsamarbete med Southern Comfort sätter nu tre av landets mest seriösa BBQ-ställen smak på både drinkar och mat med likören.

De medverkande restaurangerna är Lundgrens Garage i Borgholm på Öland, Smokey BBQ & Pickles i Höllviken utanför Falsterbo samt Zäll’s Smokehouse i Åkersberga utanför Stockholm. På menyerna finns bland annat klassiska Chicken Wings, St. Louis Cut Ribs samt burgare smaksatta med Southern Comfort BBQ-glaze. Utöver olika maträtter har även en speciell drinkmeny skapats till de tre restaurangerna.

– Det är få drycker som har en så lång historia och en så stark kulturell förankring som just Southern Comfort. Med sin söta kryddighet är det en idealisk smaksättare i både drinkar och BBQ för en autentisk smak av den amerikanska Södern, säger Marcus Pedersen som är Senior Brand Manager på Anora.

Drinkarna som serveras under sommaren baseras på både klassiska Southern Comfort och nya Southern Comfort Black. Den har en ännu tydligare toner av whiskey och fungerar väl att även drickas rent med en isbit. Exempel på de nya drinkarna är somriga SoCo & Mint med fräscht myntate, SoCo & Forest Fruit med bärigt iste, SoCo & Coco som toppas med kokosskum samt SoCo & Cola med grillade marshmallows.

Medverkande restauranger:
Lundgrens Garage
Smokey BBQ & Pickles
Zäll’s Smokehouse

SoCo & Mint
SoCo & Forest Fruit
SoCo & Coco

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.