Somriga drinkar lanseras i cidertappning
Foto: Carlsberg

Somriga drinkar lanseras i cidertappning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Nedräkningen till en stundande semester har börjat och många ser fram emot lata dagar i solen, bara ligga och slappa lite hängmattan och kanske unna sig något gott att dricka före middagen. Nu lanserar Somersby en egen tolkning av den klassiska sommardrinken Piña Colada med smak av fruktig ananas och tropisk kokos.

– Vi har tidigare lanserat Somersby Sparkling Rosé, Secco och Spritz som alla har blivit riktigt populära. Lagom till sommarsemestern lanserar vi nu en cider som inspirerats av den kanske somrigaste drinken av alla. Somersby Piña Colada gör sig allra bäst kall i ett glas med is och passar perfekt som fördrink eller efter middagen, säger Emelie Eriksson, produktansvarig för cider på Carlsberg Sverige.

Stort sug efter alkoholfria alternativ
Alkoholfria drycker blir allt mer populärt, inte minst alkoholfri öl och cider. Inom cider är det premiumalternativen i 33 cl glasflaska som sticker ut – från 2019 till 2020 ökade försäljningen med 18 procent*. Under de senaste åren har Somersby lanserat flera olika alkoholfria alternativ och tidigare i år kom även succén Somersby Sparkling Spritz i en alkoholfri variant. Med en bittersöt smak och en tydlig ton av fruktig apelsin passar den utmärkt som fördrink eller till lättare rätter.

– Somersby Sparkling Spritz avnjuts bäst i ett vinglas med is och en skiva apelsin. Prova gärna att dra den vita sidan av en strimla apelsinskal runt glasets öppning för att få en upphöjd apelsindoft, säger Emelie Eriksson.

Fakta om Somersby Piña Colada och Sparkling Spritz 0,0
Somersby Piña Colada har en alkoholstyrka på 4,5 procent och finns till försäljning på Systembolaget i 33 centiliters glasflaska från och med den första juni.
Somersby Sparkling Spritz 0,0 procent finns att köpa i livsmedelsbutiker i 33 centiliters glasflaska.

*Nielsen DVH Totalt, procentuell ökning av alkoholfri cider i 33 cl glasflaska från 2019 till 2020

relaterat

Nu släpps sommarens drink
Cocktails

Nu släpps sommarens drink

Den 21 juli 2021 släpper Stockholms Bränneri sin Negroni Rosa, sommarens tolkning av den klassiska drinken Negroni.

Öl ska rädda haven från skräp
Öl

Öl ska rädda haven från skräp

Det nya ölmärket Ocean Beer tar upp kampen mot skräpet i haven genom att använda vinsten till att rensa bort plast och återställa haven. Den redan flerfaldigt prisbelönta ölen har på kort tid introducerats i Spanien, Portugal och Storbritannien och nu står Sverige på tur.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.