annons

15955764102192769201998128138518-01

Somrig gin från ”kungen av Calvados”

Den 14 juli släpptes en ny gin från mästerdestillatören i Normandie.

Den 14 juli släpptes en ny gin från mästerdestillatören i Normandie.

Le Gin Carmina är en elegant och välbalanserad gin med inslag av enbär, skogshallon, svarta vinbär, fläder, citron, apelsin och vanilj. Perfekt som bas i en klassisk G&T likväl som somrig cocktail. Detta är en så kallad ”small batch gin” och årets upplaga är limiterad till 8 550 flaskor varav 2 850 flaskor kommer till Sverige. Ett riktigt hantverk från Normandie där varje flaska är handfylld, etiketterad och vaxförseglad.

Med Le Gin Carmina har ambitionen varit att skapa en elegant och fräsch gin med inspiration av sommarens dofter och smaker. Vi utgår från vår äppelsprit och låter alla ingredienser destilleras separat för att avslutningsvis giftas samman i rätt proportioner. Det är en torr och fräsch gin som jag personligen avnjuter i en klassisk gin & tonic, gärna garnerad med med svarta vinbär och apelsinskal, säger Guillaume Drouin, ägare och destillatör på Christian Drouin.

– Le Gin Carmina har en härligt somrig touch i en lätt aromatisk stil. I sällskap med tonic av bättre kvalité får man en G&T som passar som handen i handsken en ljummen sommarkväll, säger Peter Kokovic, affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Le Gin Carmina finns i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.