15955764102192769201998128138518-01

Somrig gin från ”kungen av Calvados”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 14 juli släpptes en ny gin från mästerdestillatören i Normandie.

Le Gin Carmina är en elegant och välbalanserad gin med inslag av enbär, skogshallon, svarta vinbär, fläder, citron, apelsin och vanilj. Perfekt som bas i en klassisk G&T likväl som somrig cocktail. Detta är en så kallad ”small batch gin” och årets upplaga är limiterad till 8 550 flaskor varav 2 850 flaskor kommer till Sverige. Ett riktigt hantverk från Normandie där varje flaska är handfylld, etiketterad och vaxförseglad.

Med Le Gin Carmina har ambitionen varit att skapa en elegant och fräsch gin med inspiration av sommarens dofter och smaker. Vi utgår från vår äppelsprit och låter alla ingredienser destilleras separat för att avslutningsvis giftas samman i rätt proportioner. Det är en torr och fräsch gin som jag personligen avnjuter i en klassisk gin & tonic, gärna garnerad med med svarta vinbär och apelsinskal, säger Guillaume Drouin, ägare och destillatör på Christian Drouin.

– Le Gin Carmina har en härligt somrig touch i en lätt aromatisk stil. I sällskap med tonic av bättre kvalité får man en G&T som passar som handen i handsken en ljummen sommarkväll, säger Peter Kokovic, affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Le Gin Carmina finns i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget.

relaterat

Kul i Jul - italienska julkakor från Zeta
julmat

Kul i jul med italienska julkakor

Precis som julskinkan är helig för svenskarna, är julkakorna Pandoro och Pannetone det för italienarna. Julstämningen vill inte riktigt infinna sig innan en kaka står på bordet.

Glöggiganten Saturnus presenterar 2020 års sortiment: – tradition, trend och innovation i julig förening
Juldryck

Glöggiganten presenterar 2020 års sortiment

När Sveriges äldsta och största glöggfabrik presenterar sitt utbud för 2020 är det en väl avvägd blandning av traditionella smaker, trendmedvetet innehåll och nytänkande i framkant.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.