15955764102192769201998128138518-01

Somrig gin från ”kungen av Calvados”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 14 juli släpptes en ny gin från mästerdestillatören i Normandie.

Le Gin Carmina är en elegant och välbalanserad gin med inslag av enbär, skogshallon, svarta vinbär, fläder, citron, apelsin och vanilj. Perfekt som bas i en klassisk G&T likväl som somrig cocktail. Detta är en så kallad ”small batch gin” och årets upplaga är limiterad till 8 550 flaskor varav 2 850 flaskor kommer till Sverige. Ett riktigt hantverk från Normandie där varje flaska är handfylld, etiketterad och vaxförseglad.

Med Le Gin Carmina har ambitionen varit att skapa en elegant och fräsch gin med inspiration av sommarens dofter och smaker. Vi utgår från vår äppelsprit och låter alla ingredienser destilleras separat för att avslutningsvis giftas samman i rätt proportioner. Det är en torr och fräsch gin som jag personligen avnjuter i en klassisk gin & tonic, gärna garnerad med med svarta vinbär och apelsinskal, säger Guillaume Drouin, ägare och destillatör på Christian Drouin.

– Le Gin Carmina har en härligt somrig touch i en lätt aromatisk stil. I sällskap med tonic av bättre kvalité får man en G&T som passar som handen i handsken en ljummen sommarkväll, säger Peter Kokovic, affärsområdeschef på Enjoy Wine & Spirits.

Le Gin Carmina finns i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget.

relaterat

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Julmeny signerad av Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo
julmat

Laga julmenyn skapad av Årets Kock 2020

I år är inget vanligt år där julen kommer att firas med ett stort julbord och hela släkten på besök. I år blir det kanske färre gäster men mer tid att lägga kärlek på julmaten.

Perfekta Singletoncocktails för helgerna
Cocktails

Perfekta whiskycocktails för helgerna

Inför de stundande helgerna har Josephine Sondlo, bartender och tvåfaldig svensk vinnare i World Class (VM för bartenders), tagit fram tre cocktailrecept som sätter guldkant på firandet.

Så piffar du upp utomhusjulen – servera juliga smårätter i äggkartong
julmat

Så piffar du upp utomhusjulen

Att återanvända äggkartongen att servera i är ingen dum idé, tvärtom. Det kan vara både snyggt, klimatsmart och klokt ur smittsynpunkt.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.