annons

Upphovsmakarna till Glöet presenterar Gozy White Sangria – en ny somrig sparkling sangria
Foto: Altia

Somrig dryck kombinerar sangria med bubbel

Mousserande drycker som avnjuts med is har blivit populära runtom i Europa, och nu släpps en ny sommardryck med lägre alkoholhalt än de flesta mousserande viner.

Mousserande drycker som avnjuts med is har blivit populära runtom i Europa, och nu släpps en ny sommardryck med lägre alkoholhalt än de flesta mousserande viner.

Idén till en sommardryck uppstod när Juha-Matti och Anette Raunio, upphovsmakarna till den mousserande glöggen Glöet som charmat svenskarna och sålt slut två jular, smakade på sparkling sangria i Barcelona.

– Sangria är en strålande sommardryck, men lite för söt för min egen smak. Sparkling sangria kombinerar sangrians och det mousserande vinets bästa sidor och var en verkligt fräsch bekantskap. För brunch, picknick eller kvällsbjudning är vin ofta för starkt till sin alkoholhalt, enligt min åsikt. Nu finns det ett härligt alternativ på marknaden, utan att man förlorar bubblorna och smaken, berättar Anette Raunio.

Gozy White belönades nyligen med guldmedalj i tävlingen Women’s Wine & Spirits Awards. Tävlingen arrangeras i London och i den avsmakas produkterna blint av hundra kvinnliga professionella vinköpare.

– Vi tycker det är fantastiskt att få lansera den nya, prisbelönta och innovativa drycken även i Sverige inför sommaren. Ready-to-drink-drycker har ökat mycket i popularitet och vi har en stark tro att det finns efterfrågan på Gozy White Sangria på marknaden, berättar Marketing Director Åsa Strömberg på Altia Sverige.

Gozy White Sangria finns på Systembolaget och är ett aromatiserat mousserande vin smaksatt med bekanta frukter från sangrians smakvärld såsom yuzu, apelsin och citron. Drycken rekommenderas att avnjutas kall ur ett vinglas med några isbitar. Utöver det kan man så klart även tillsätta jordgubbar och blad av mynta i glaset.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.