annons

Foto Pressbild
Foto Pressbild

Sommarklar vodka

7 Botanicals

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals – En hyllning till Norden och sommaren

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en vodka med en smakrik och expressiv insida samt en blomstrande och expressiv utsida som hyllar Nordens ljus och långa sommarnätter. Det är en produkt som sammanflätar det gedigna hantverket med midsommarens gåtfullhet och resulterar i en fantastisk produkt både invändigt och utvändigt.

Sedan början av 1950-talet har invånarna i byn Koskenkorva i sydvästra Finland samlats för att producera en klar och len vodka. Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är den fjärde i ordningen i den folkkära serien och kan nu ses som en sommartradition. Produkten har sedan den introducerades belönats med flera prestigefulla priser i den framstående tävlingen Spirits Business Vodka Masters, varav en guldmedalj år 2021.

Doft och smak i 2023 års utgåva kännetecknas som tidigare av klassiska uppfriskande citrusaktiga aromer samt inslag från växtriket. I år består de blommiga och örtiga tonerna av björk, tranbär och ljung samt en fläkt av granskott och ängsöt. Det finns också tydliga och förtjusande toner av rökighet i både doft och smak, en tribut till de traditionsenliga midsommareldarna i Finland. Eftersmaken dröjer sig kvar lika länge som midsommarnatten och fullbordar helhetsupplevelsen.

Konsumenter värdesätter genuina produkter som är kopplade till en specifik plats och som bär på och berättar en historia. Koskenkorva Vodka 7 Botanicals är en produkt som gör just det och är därför en stolt presentation av nordiskt hantverk. Produkten är en perfekt matchning till sommarens tillställningar och kan avnjutas bäst som en shot eller som bas i en läcker sommardrink.

Liksom tidigare upplagor presenteras vodkan i en designad glasflaska med underskön och blomsterbeprydd etikett samt med den unika träkorken som är varumärkets signum. Den begränsade upplagan av Koskenkorva Vodka 7 Botanicals finns tillgänglig för beställning från Systembolaget från och med den 2 maj 2023.

I en tid då vi har en stark efterfrågan på produkter med tydliga kopplingar till plats och historia, är Koskenkorva Vodka 7 Botanicals en produkt som ger en smakupplevelse med nordiskt hantverk och midsommartradition i centrum. Det är en produkt som hyllar den nordiska sommaren och ger en upplevelse som är lika vacker på insidan som på utsidan.

Koskenkorva Vodka 7 Botanicals 2023
Ursprung: Koskenkorva, Finland
Artikelnr: 54428
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 37,5 %
Pris: 199 kr

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.