annons

Vinmakare Alessandro Michelon | Foto Pressbild
Vinmakare Alessandro Michelon | Foto Pressbild

Sommarens nya

Zensa-tion är här

Zensa Primitivo har varit en favorit bland svenska vinälskare i över ett decennium, och nu är det dags för uppföljaren – Zensa Rosso Terre Siciliane Organico. Detta solkyssta röda vin, presenterat i en klimatsmart PET-flaska, är den senaste nyheten från den vackra och soliga ön Sicilien, känd för sina smakrika viner och livliga matkultur.

Fyllig smakupplevelse från Sicilien

Det nya tillskottet till Zensa-familjen är ett ekologiskt vin gjort av den lokala druvan nero d’avola och syrah, vars karaktärer smakfullt sammanfogas av vinmakare Alessandro Michelon. Resultatet är en generös arom med fruktiga och bäriga toner av plommon, mogna jordgubbar och mörkröda körsbär. En hint av mörk choklad, färska örter och lakrits kompletterar smakupplevelsen, balanserad av en lätt restsötma och en kryddig touch av svartpeppar.

Klimatsmart förpackning för en hållbar framtid

Det stora nytillskottet presenteras i en praktisk PET-flaska som inte bara är lätt att bära med sig, utan även minskar klimatpåverkan och kan enkelt pantas. Etiketten, med sin varma färg, speglar jordmånens toner där druvorna har vuxit och den sicilianska solens värme. Helt enkelt ett vin som inte bara smakar gott utan också gör gott för miljön.

Passar perfekt till sommarens festmåltider

Zensa Rosso Terre Siciliane Organico är det perfekta valet till sommarens grillfester, där det kompletterar både kött och grönsaker på grillen. För en optimal smakupplevelse rekommenderas att kyla vinet i kylen i ungefär en halvtimme innan servering, så att alla dess aromer och smaker kan utforskas till fullo.

Tillgängligt från 1 juni

Från och med den 1 juni finns detta soliga och fruktiga vin tillgängligt på alla Systembolagsbutiker runt om i Sverige. Så låt oss välkomna sommaren och hylla Italien med ett glas Zensa Rosso Terre Siciliane Organico i handen. Viva Italia!

Zensa Rosso Terre Siciliane Organico, 2023

Ursprung: Sicilien 

Artikelnr: 2019

Alkohol: 13,5%

Volym: 1 000 ml 

Pris: 99 kr + 1 kr i pant 

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.