annons

maxburgare

Södermalm får en egen burgare när MAX Medis öppnar

Längtan har varit lång och förväntningarna höga inför öppningen av MAX nya restaurang på Medborgarplatsen. Restaurangen, som blir den största MAX hittills, erbjuder ett unikt koncept i form av både design och burgare.

– Förutom att restaurangen är unik i sin storlek och design så har vi också tagit fram tre helt unika produkter som bara finns på Medis, berättar Christoffer Bergfors som är vice koncernchef på MAX Burgers. En burgare, en Lyxshake vegan och en Oumph!-låda finns speciellt framtagna för vårt flaggskepp på Södermalm.

Det är tre gröna produkter som bara finns på MAX Medborgarplatsen: BBQ No Chicken, Lyxshake Vegan Hallon Choklad och en så kallad Oumph!-låda. Burgaren är en lakto-ovo vegetarisk burgare med cheddarost och en härligt rökig barbequesås. Veganska Lyxshaken Hallon Choklad är en efterlängtad smakkombination och slutligen en het Oumph!-låda med jalapeños och Sriracha-ketchup.

Restaurangens design följer konceptet som MAX tagit fram tillsammans med svenska arkitektbyrån Wingårdhs, men har vissa detaljer som skiljer sig från de andra 123 restaurangerna i Sverige.

– Det är vår största restaurang, vårt flaggskepp, och vi har lagt extra krut på design i restaurangen, berättar Christoffer Bergfors. Eftersom vi har fått äran att ta över de här anrika lokalerna så har vi valt att behålla vissa utmärkande detaljer som gör lokalen unik.

Lokalen, som från allra första början huserades av en mjölkbar på 1930-talet, var inredd med ett speciellt stengolv som MAX valde att behålla i den omfattande renoveringen.

Restaurangen har 320 sittplatser och gästerna kan välja om de vill sitta inomhus, på uteserveringen eller terrassen med utsikt över Björns trädgård och Medborgarplatsen. För att få sin mat snabbt kan gästerna beställa via någon av de 15 expresskassorna som finns utplacerade längs kassalinjen. Restaurangen har också specialiserat produktionen och servicen för att söderborna smidigt ska kunna beställa, betala och få maten levererad.

MAX Medborgarplatsen öppnar den 10 april kl 10.00 med en invigningsceremoni. MAX koncernchef Richard Bergfors och vice koncernchef Christoffer Bergfors finns på plats för att tillsammans med Britta Fredriksson klippa det röda bandet. Britta var med och grundade MAX tillsammans med Curt Bergfors 1968 – 51 år sedan i år.

Restaurangchef Erfan Jalilian tillsammans med personalen hälsar alla gäster varmt välkomna till MAX Medborgarplatsen.

Fakta
Öppettider: söndag – tisdag kl 09 – 01, onsdag – lördag kl 09 – 06
Adress: Götgatan 41, Stockholm

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.