Snabb middag med färdigskurna svenska rotfrukter
Foto: Apetit

Snabb middag med färdigskurna rotfrukter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Rotfrukter är gott, hälsosamt, klimatsmart och växer dessutom perfekt i svensk jord. Nu lanserar grönsaksexperten Apetit Svenska rotfrukter, smidigt färdigskurna rotfrukter från södra Sverige.

Apetit, som gör frysta grönsaksprodukter, vill göra det så enkelt och bekvämt som möjligt för konsumenter att äta mer grönt, för både hälsans och klimatets skull. Apetits senaste tillskott Svenska rotfrukter innehåller stora knapriga bitar av finaste rödbeta, gul morot, morot och palsternacka som enkelt värms i ugn. Perfekt när tiden är knapp och du vill fixa middagen snabbt utan att kompromissa med smak eller kvalité! Ät som de är eller som hälsosamt tillbehör.

Apetit Svenska rotfrukter
Foto: Apetit

De färgglada rotfrukterna är fulla med nyttigheter och skördas när de är perfekt mogna varpå de snabbt fryses in. Svenska rotfrukter är både odlade och förpackade i Sverige, vilket gör den unik på marknaden.

– Rotfrukter trivs i svenskt klimat så det känns självklart att erbjuda en produkt som är både odlad och förpackad i Sverige. Utöver att de smakar utsökt så innebär det kortare transport och mindre klimatpåverkan än andra kolhydratkällor som till exempel ris och quinoa, säger Hanna Pere, Brand Manager Apetit.

Genom att ha frysta Svenska rotfrukter hemma så kan du använda vad du behöver och lägga tillbaka resten i frysen, där de håller länge helt utan konserveringsmedel. Enklare sätt att minska matsvinnet finns knappt!

Apetit Svenska rotfrukter är nu tillgängliga i frysdisken på ICA.

relaterat

30 miljoner liter julmust – bryggeriernas uppskattade bidrag till det svenska julbordet
Juldryck

Bryggeriernas uppskattade bidrag till julbordet

Vi svenskar håller våra traditioner kära, inte minst gäller det julbordet. Här hittar vi historiska smaker som levt genom generationer, och störst av allt är julmusten som lockar såväl barn som vuxna.

O.P. Anderson Alkoholfri Snaps Mixpack – en ny snapstradition är född
Alkoholfritt

En ny snapstradition är född

Nu ser O.P. Anderson Alkoholfri Snaps dagens ljus, en nyhet som har för avsikt att stärka gemenskapen kring våra dryckestraditioner oavsett om man väljer alkohol eller inte.

Sverigepremiär för systrarna Delevingnes prisbelönta prosecco
Vin

Sverigepremiär för prisbelönt prosecco

Della Vite Superiore Prosecco D.O.C.G är en prisbelönt och hållbart producerad prosecco skapad av systrarna Chloe, Poppy och Cara Delevingne, och lanserades i Sverige den 22 november.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.