Ekologisk och smakrik gin i klimatsmart förpackning
Foto: Umida Group

Smakrik gin i klimatsmart förpackning

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu lanseras ELIN Gin Grapefrukt, en somrig och smakrik gin som presenteras i en klimatsmart PET-flaska. Den helsvenska produkten är vegansk och passar utmärkt som drinkbas i till exempel den folkkära drinken Gin & Tonic.

ELIN Gin Grapefrukt är en nyhet på Systembolagets hyllor och uppföljare till förra årets succé ELIN Ekologisk cider. Gin är en spritdryck som tillverkats sedan 1600-talet och som på senare år blivit mycket trendig. ELIN Gin Grapefrukt är omsorgsfullt tillverkad och innehåller endast naturliga ingredienser. Smaken är inbjudande kryddig med tydliga inslag av enbär, färska örter, citrusskal och en frestande grapefruktsmak. I kombination med en fläkt av pepprighet är detta en välbalanserad gin. Flaskan pryds av en färgglad och somrig etikett med illustrerade grapefrukter som ger en föraning om innehållet och dess smak.

ELIN Gin Grapefrukt säljs i den klimatsmarta PET-flaskan. Att framställa den här typen av förpackning kräver mindre energi än vid tillverkningen av glasflaskor vilket medför färre klimatmässiga avtryck.

– Att kunna erbjuda den miljömedvetna konsumenten en gin i en klimatsmart flaska känns både rätt för miljön och samtidigt modernt, säger Yvonne Wener, Business Manager på Umida Group.

– Vår ambition med ELIN är att ta fram smakrika produkter som ligger rätt i tiden. Att innehållet i ginen dessutom är vegansk är för många en bonus, säger Yvonne.

Ett tips är att blanda den med en citrustonic i ditt favoritglas och sedan fylla på med en handfull isbitar och garnera med en skiva grapefrukt. För den äventyrliga, mortla några basilikablad och blanda i drycken med några korn rosépeppar och du får en spännande twist på gin och tonic.

ELIN Gin Grapefrukt är en nyhet på Systembolaget från 1 juni och finns på hyllan i drygt 200 butiker. Den går även att beställa till din närmaste systembolagsbutik.

relaterat

Hibiskus och Saltad karamell i glaset
kalla drycker

Hibiskus och saltad karamell i glaset

Espresso House lanserar kalla drycker med fräscha och fruktiga sommarsmaker. Två isteér och en Iscappuccino Salted Caramel är några av nykomlingarna.

Somriga drinkar lanseras i cidertappning
Cider

Somriga drinkar lanseras i cidertappning

Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design
Snaps

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design

Inför Midsommar och sommarens firanden introducerar familjeföretaget Saturnus en helt ny snaps i det populära och smakfulla sortimentet av Skärgårdssnapsar. Årets nyhet är inspirerad av Marstrand och är en mild snaps med lägre alkoholhalt samt fräschör från ängssyra och pomerans.

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design
Whisky

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design

Naked Malt är en blended malt som lagrats på ”nakna” Oloroso sherryfat – unika sherryfat som för första gången fylls med annat än sherry. Whiskyn lanseras nu på svenska marknaden med en ny identitet och ny glasflaska.

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present
Välgörenhet

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present

Att ta med sig något litet till middagsbjudningen är en sed som svenskarna följer noggrant. Vi väljer bland vinflaskor, tvålar, doftljus och servetter – något symboliskt för att visa uppskattning. En ny undersökning visar att vissa av gå-bort-presenterna dessvärre inte är så populära hos mottagaren.

Smaka på mystik från Japan – tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar
Gin

Tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar

I sommar ger Roku Gin svenskarna möjlighet att upptäcka tusenåriga japanska folksagor genom sagolika drinkupplevelser i utvalda svenska städer. Här kommer ett smakprov i form av den klassiska berättelsen om prinsessan Kaguya, tolkad i en lyxig gindrink att blanda hemma.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.