Domaine Rabiega släpper sin första egna cuvée
Foto: Gastrodev Vin & Sprit

Släpper sin första egna cuvée

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Nu finns vintillverkarens första egna specialblend på marknaden.

Tillsammans med nestor Lars Torstenson, vinmakare på Domaine Rabiega, så har de tagit fram en blend av två årgångar, 2018 och 2019. Det är en blandning av 70% Syrah och 30% Cabernet Sauvignon.

Domaine Rabiega togs över i juli 2020 av Gastrodev Vin & Sprit AB som tillsammans med en handfull svenska investerare vill återskapa gårdens forna glans.

Potentialen är enorm, gården är verkligen en pärla i dvala, säger Yohan Adell von Corswant som driver verksamheten på plats i Provence.

– Att vi knutit till oss Lars Torstenson är helt fantastiskt, en av få svenska som verkligen kan det här med vinproduktion, fortsätter Yohan.

– Det är med sann glädje och tillförsikt som vi fått möjligheten att utveckla denna skatt och kunna marknadsföra våra egna viner på den svenska marknaden, säger Jimmy Frischenfeldt Bååth, VD på Gastrodev Vin & Sprit AB.

Domaine Rabiega R 1819 finns att hitta här.

relaterat

Smördeg utan smör är Årets matbluff
matfusk

Smördeg utan smör är Årets matbluff

Namnet till trots innehåller degen inget smör, vilket många av de som röstade tyckte var bluffigt. Företrädare för tillverkaren meddelar nu att de kommer att byta till smör.

Först i världen med juligt smakkoncept
nikotinpåsar

Först i världen med juligt smakkoncept

Det hör inte till ovanligheterna att LYFT/LAB är först ut med nya smakkoncept och som en tidig julklapp till alla konsumenter introduceras en julinspirerad nyhet.

En mer klimatmedveten matsedel
Hållbart

En mer klimatmedveten matsedel

Nu lanserar Konsumentverket och Livsmedelsverket en mer klimatmedveten matsedel. För första gången har maträtterna klimatberäknats.

4 av 10 svenskar firar alkoholfri julafton, julmust är favoritdrycken
Trender

Fyra av tio svenskar firar alkoholfri julafton

En nubbe till sillen på julbordet är ett måste för många, men en ny Sifo-undersökning visar att mer än hälften av svenskarna helst dricker julmust på julafton och att hela fyra av tio svenskar kommer att fira en helt alkoholfri jul.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.