annons

De'Longhi ska släppa loss kaffets fulla kraft med storsatsning i hela Norden
Foto: De'Longhi

Släpper loss kaffets fulla kraft

I Norden dricker man kaffe som aldrig förr, och detta har den italienska kaffespecialisten De’Longhi tagit fasta på.

I Norden dricker man kaffe som aldrig förr, och detta har den italienska kaffespecialisten De’Longhi tagit fasta på.

2021 kommer innebära ett stort kliv för De’Longhi. Under våren väljer man att lägga fullt fokus på den nordiska marknaden med en rad marknadsinsatser i Norge, Sverige och Danmark. I Sverige ingår TV, radio och butiksaktiveringar och man har dessutom gått in med sponsorskap i poddarna ”Dumma människor”, ”Stiljournalen” och ”Säker stil”. Samtidigt lanserar De’Longhi en helt ny visuell identitet som innehåller ett modernt uttryck och ett tydligt fokus på upplevelsen av den innovativa teknik som finns i produkterna. Den visuella identiteten, som är framtagen tillsammans med Landor & Fitch, skapar symbios mellan traditionen i varumärkets italienska rötter, produkternas moderna design och nyskapande teknik.

Valet att storsatsa på den nordiska marknaden grundas i en tydligt växande efterfrågan av helautomatiska kaffemaskiner. Få äger denna typ av maskin, men många är intresserade av att köpa en. Samtidigt ligger den dagliga kaffekonsumtionen i de nordiska länderna stadigt på en hög nivå där två av tre personer dricker kaffe dagligen. Allt detta framgår i en undersökning från 2019*.

– Vi ser en stor potential i att kaffedrickandet har en lång tradition och är en naturlig del av den nordiska kulturen. Samtidigt som vi ser en ökad efterfrågan av helautomatiska kaffemaskiner likt vår Dinamica Plus, tror vi också att konsumenterna i pandemitider vill få upplevelsen av att dricka en riktigt god kaffe av baristakvalitet i hemmet, säger Ulrika Ekelund, Marketing Director Nordic.

Kampanjen ”Släpp loss kaffets fulla kraft” lägger fokus på fördelarna av att ha en helautomatisk maskin i sitt hem. Med ett enda knapptryck serveras en aromatisk kopp kaffe gjort på nymalda bönor vilket ger en njutningsfull kaffeupplevelse likt den man får i en kaffebar.

De’Longhi passar också på att ge något extra tillbaka till sina kunder i år, genom att erbjuda en förlängd garanti till 5 år på flera av sina produkter.

* Om undersökningen
Undersökningen genomfördes tillsammans med Mediacom under hösten 2019 i de nordiska länderna Sverige, Norge, Danmark och Finland. 1000 respondenter intervjuades i respektive land, där undersökningsmetoden var ”Computer assisted web interviews (CAWI). Målgruppen som intervjuade var alla mellan 25-70 år.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.