annons

Skotska Innis & Gunn lanserar 'Islay whisky cask' i samarbete med Laphroaig och konstnären Hope Blamire
Foto: TOMP Beer Wine & Spirits

Skotska bryggeriet lanserar öl i samarbete med destilleri och konstnär

Den 13 april släppte skotska bryggeriet Innis & Gunn en mycket speciell utgåva i samarbete med den ikoniska whiskyproducenten Laphroaig.

Den 13 april släppte skotska bryggeriet Innis & Gunn en mycket speciell utgåva i samarbete med den ikoniska whiskyproducenten Laphroaig.

Innis & Gunn Islay Whisky Cask är lagrad på speciellt utvalda ekfat som tidigare lagrat Laphroaig 10 YO Single Malt Scotch Whisky. Totalt släpps en begränsad upplaga om 35 000 flaskor som väntas ta slut fort på Systembolagets hyllor. Smaken av denna rökiga amber ale är fyllig med ett komplext djup. Innis & Gunn Islay Whisky Cask säljs i en fin presentförpackning skapad av den kända skotska konstnären Hope Blamire.

Innis & Gunn Islay Whisky Cask är en bärnstensfärgad ale på 7,4% som långsamt mognat på Laphroaig 10 YO Single Malt Scotch Whiskyfat – Laphroaigs signaturwhisky och en av de mest kända malt whiskyerna i världen.

Under lagringens 12 veckor absorberade ölet komplexa smaker från djupt inuti dessa speciella fat – torvrök och saltvatten, vanilj och blommiga toner. Dessa i kombination med de fylliga, värmande maltiga smakerna i ölet skapar en helt oförglömlig smakupplevelse.

Varje flaska presenteras i en iögonfallande presentförpackning, skapad i samarbete med den kända skotska konstnären Hope Blamire, som fick i uppdrag att skapa ett konstverk som fångade atmosfären på Islay. Det dramatiska landskapet med vågorna som kolliderar ger den perfekta bakgrunden till det verkligt exceptionella ölet inuti.

Innis & Gunn Islay Whisky Cask har skapats för både öl- och whiskyälskare, för de som söker och njuter av verkligt originella smakupplevelser som trotsar normen. Denna öl har både Laphroaigs karaktäristiska torvrökiga blommiga toner, samtidigt som den uttrycker Innis & Gunns kännetecken med djupa smaker i perfekt balans. Resultatet är något så distinkt som ön som inspirerade den.

Dougal Gunn Sharp, grundare av Innis & Gunn säger:

– Islay Whisky Cask framkallar verkligen ön som inspirerar både vårt öl och den ikoniska Laphroaig. Den fylliga, torvade jorden som är karaktäristiskt för Islay ger whiskyn dess distinkta, komplexa smaker och det är dessa som vi försökte fånga i denna djärva, begränsade upplaga. Resultatet är uppenbart redan innan du tar din första klunk, när du öppnar flaskan, välkomnas du med den tydligt torviga, komplexa aromen som definierar Laphroaig.

– Att arbeta med Hope Blamire kompletterar till en stark skotsk trio av genuint skotskt hantverk. Hennes målning fångar vackert den robusta, dramatiska skönheten i Islay och den resulterande förpackningen visar konsumenter att de kommer få uppleva något speciellt.

– Islay Whisky Cask-samarbetet med Innis & Gunn, Laphroaig och Hope Blamire är ett perfekt exempel på den kvalitet som kan uppnås när du arbetar innovativt med ditt hantverk och förenas med andra talanger.

Islay Whisky Cask kommer att finnas i utvalda Systembolagsbutiker från den 13 april 2021.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.