annons

Sex städer där du kan få en riktigt god kopp kaffe
Foto: Mostphotos

Sex städer med riktigt gott kaffe

För att fira den internationella kaffedagen den 1 oktober presenterar Booking.com några av de bästa resmålen för dig med kaffesug.

För att fira den internationella kaffedagen den 1 oktober presenterar Booking.com några av de bästa resmålen för dig med kaffesug.

Oavsett om du tar ditt kaffe svart eller föredrar en flat white, mocka eller espresso, så har denna varma dryck aldrig varit så populär som nu. Booking.com vill göra det enklare för kaffeälskare att hitta både varandra och de bästa kaféerna för en bra start på dagen, när det väl är säkert att resa igen. Därför presenterar de nu denna lista enligt rekommendationer från Booking.coms resenärer*.

 1. Melbourne, Australien
  Melbourne anses vara Australiens kaffehuvudstad, så du riskerar knappast att råka ut för en dålig kopp kaffe i denna stad. På kullerstensgatorna i Central Business District är det full aktivitet om morgnarna, där pendlare på väg till jobbet överröstas av surrande kaffekvarnar och espressomaskiner. Varför inte ta en lugn promenad med Coffee Lovers Walking Tour på de smala gatorna i centrala Melbourne för att hitta stadens bästa kaféer och prova på deras brygder?

  Vibe Hotel Melbourne bor du i hjärtat av staden och bara ett stenkast från Axil Coffee Roasters, där du kan få din morgonkopp. Du kan dricka kaffet i ditt eleganta hotellrum medan det fortfarande är varmt, och börja dagen med stil.
 2. Wien, Österrike
  Wien borde ligga högt upp på listan över resmål för varje självutnämnd kaffefantast. Wiens kaffekultur finns uppförd på Unescos lista över immateriella kulturarv, så det ligger i allas intresse att bevara och skydda de mest folkkära kaféerna i den österrikiska huvudstaden. Om du vill få en inblick i Wiens kaffekultur ska du delta i Wiener Melange Coffeehouse Experience, där du bland annat får besöka det familjeägda rosteriet Hawelka.

  Ett besök på ett av de hippa och trendiga kaféerna i Weiden-distriktet är också ett måste. I det här distriktet känner sig hipsters som hemma. Här ligger även en park tillägnad grundaren av Wiens allra första kafé, Johannes Diodato. Bor du på Urbanauts får du en trendsäker vistelse i Wien som också gör sig bra på Instagram.
 3. Rom, Italien
  Espresso är en viktig dryck för de flesta romare. Italienare gillar starkt och snabbt kaffe. De dricker ofta upp till fem espresso om dagen (eller mer) på kaffebarerna runt om i staden, och filosofin är ”drick upp och gå vidare”. Sant’Eustachio Il Caffe är en av de mest ikoniska och populära kaffebarerna. Där serveras över 6 000 koppar om dagen, så de vet ett och annat om kaffe.

  La Maison D’Art Luxury Suite kan du avnjuta en eftermiddagsespresso på din egen takterrass och beundra den fantastiska utsikten över den närliggande Pantheon.
 4. Coatepec, Mexiko
  Coatepec är känt som Mexikos kaffehuvudstad och är en av de största producenterna av kaffebönor i regionen. Det fuktiga klimatet gör att skogarna runt Coatepec är idealiska för de traditionella kaffeodlingsmetoderna. Om du vill veta mer eller smaka på den lokala blandningen kan du besöka det lokala Museo del Café eller gå på en guidad rundvandring om kaffe som tar dig från böna till kopp.

  Finns det något bättre val av boende för en kaffeälskare än ett som delar namn med favoritdrycken? Det centralt belägna Hotel Casa Real Del Café ligger i hjärtat av Coatepec och erbjuder lyxiga rum och spafaciliteter.
 5. Ho Chi Minh-staden, Vietnam
  Vietnam har en rik och varierad kaffekultur, och många områden skapar sina egna kaffedrinkar, till exempel cà phê trúng – äggkaffe. I Ho Chi Minh-staden finns exklusiva kaféer och mer traditionella hak där både lokalbefolkningen och turister sitter på plastpallar som kantar gatorna och sippar på ‘Cà phê sữa đá’, ett malet, mörkrostat vietnamesiskt kaffe som ofta serveras med is och kondenserad mjölk. Du som vill uppleva Vietnams kaffekultur som en lokalbo kan gå på en rundvandring om vietnamesiskt kaffe.

  Om du fortfarande är sugen på din dagliga dos kaffe efter att ha upplevt Ho Chi Minh-stadens kaffekultur på de livliga gatorna ska du bo på Chez Mimosa – Boutique Hotel, där gästerna erbjuds te och kaffe varje dag. Detta eleganta boutiquehotell har även en takterrass med utsikt över staden.
 6. London, Storbritannien
  London är en kaffeälskares dröm, och antalet små kaféer i staden har ökat exponentiellt under de senaste åren. Det finns ett kafé för varje tillfälle och vart du än är i London, oavsett om du vill ta en flat white som take-away på väg till jobbet eller prata med vänner över en cappucino. London har också en egen kaffefestival som äger rum i september varje år.

  I centrala London finns det en uppsjö av populära kaféer att välja bland, så en vistelse på Hotel Cafe Royal är ett självklart val för kaffeälskare. Detta lyxiga hotell ligger på Regent Street, sydväst om Mayfair och söder om Soho, mitt i staden och med alla dess kaféer på gångavstånd.

Booking.com vill göra det lättare för alla att uppleva världen, och därför delar företaget med sig av semestererbjudanden som resenärer kan använda när de bokar sin nästa resa, i takt med att det blir säkert att göra det. Rabatterna är på minst 15 % och gäller för vistelser fram till den 4 januari 2022. Booking.com har dessutom utvidgat sitt Genius-program så att alla användare med ett konto har tillgång till förmånerna på nivå 1. Man behöver inte boka ett minsta antal gånger för att kvalificera sig, och man får tillgång till exklusiva rabatter på 10 % på hundratusentals boenden runt om i världen. Allt man behöver göra är att ladda ner Booking.com-appen, logga in och hålla utkik efter Genius-loggan för att hitta programmets rabatter och förmåner.

* Baserat på rekommendationer om kaffe som lämnas på Booking.com i samband med recensioner som skrivs efter genomförda vistelser.

relaterat

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

 • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.