Sebastian Gibrand gastspelar pa Restaurang Ladan

Sebastian Gibrand gästspelar på Restaurang Lådan

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Den 25 oktober gör Bocuseaktuelle Sebastian Gibrand ett gästspel på Lådan i Stockholm. Under en kväll lagar Sveriges hopp i mat-VM street food med rötter i fine dining.

Under juli månad reste Sebastian Gibrand till New York tillsammans med kocken Kristian Smith, som är kulinarisk kreatör för Flippin’ Burgers koncernen (Lådan, Dogfood och Flippin’ Burgers). Sebastians värld, med rötter i fine dining och matkreation i absolut världsklass med enorm passion för hantverk, teknik och råvara mötte Kristians värld som drivs av hållbar och innovativ street food. New York-resan bestod av besök till trestjärniga Per Se, Momofoku och otaliga street foodmarknader. Där växte också idén till ett gästspel på Lådan fram. Ett gästspel som ska lyfta fast fine dining.

– Min vision när det kommer till matlagning är ett kompromisslöst fokus på den specifika råvaran och dess karaktär. Hur kan jag förhöja dess naturliga magi och använda mig av de tekniska färdigheter jag besitter? Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera street food på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt. När jag har planerat gästspelet har jag tagit mycket inspiration från mitt och Kristians besök i New York och vi kommer att hitta rätter som växt fram från våra besök på såväl Per Se som från matmarknader på menyn, säger Sebastian Gibrand.

Det ska bli jättekul att ha Sebastian i vårt kök på Lådan. Han står för alla de värden vi brinner för när det kommer till respekt för råvaran, hållbarhet och innovation. Vi ser verkligen fram emot en street food meny som levereras av en kock i ordagrann världsklass, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan.

Gästspelet äger rum på Lådan, Luntmakargatan 63 torsdagen den 25 oktober mellan klockan 17.00-22.00.

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.