Den 25 oktober gör Bocuseaktuelle Sebastian Gibrand ett gästspel på Lådan i Stockholm. Under en kväll lagar Sveriges hopp i mat-VM street food med rötter i fine dining.
Under juli månad reste Sebastian Gibrand till New York tillsammans med kocken Kristian Smith, som är kulinarisk kreatör för Flippin’ Burgers koncernen (Lådan, Dogfood och Flippin’ Burgers). Sebastians värld, med rötter i fine dining och matkreation i absolut världsklass med enorm passion för hantverk, teknik och råvara mötte Kristians värld som drivs av hållbar och innovativ street food. New York-resan bestod av besök till trestjärniga Per Se, Momofoku och otaliga street foodmarknader. Där växte också idén till ett gästspel på Lådan fram. Ett gästspel som ska lyfta fast fine dining.
– Min vision när det kommer till matlagning är ett kompromisslöst fokus på den specifika råvaran och dess karaktär. Hur kan jag förhöja dess naturliga magi och använda mig av de tekniska färdigheter jag besitter? Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera street food på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt. När jag har planerat gästspelet har jag tagit mycket inspiration från mitt och Kristians besök i New York och vi kommer att hitta rätter som växt fram från våra besök på såväl Per Se som från matmarknader på menyn, säger Sebastian Gibrand.
Det ska bli jättekul att ha Sebastian i vårt kök på Lådan. Han står för alla de värden vi brinner för när det kommer till respekt för råvaran, hållbarhet och innovation. Vi ser verkligen fram emot en street food meny som levereras av en kock i ordagrann världsklass, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan.
Gästspelet äger rum på Lådan, Luntmakargatan 63 torsdagen den 25 oktober mellan klockan 17.00-22.00.