annons

Scandic_gröt_presentationsbild

Scandic lanserar grötmeny på frukosten

Nu kan hotellgäster njuta av vällagad gröt till frukost, hotellkedjan Scandic tar nämligen nästa steg för hälsan och miljön. Klassikern som ätits i Sverige i hundratals år gör en ny entré i spännande former och smaksättningar, från och med 1 december serveras två varma och en kall gröt på samtliga scandichotell i Sverige. För bättre energi, mindre miljöpåverkan och starkare hjärtan.
Det finns en anledning till varför gröten fått sig ett uppsving de senaste åren. Frukosträtten har flyttat in på caféer och restauranger och i tidningar bjuds vi på tips på den nygamla rätten. På Scandics frukostbuffé flyttar därför två varma och en kall gröt in. Smaksättningarna kommer variera mellan hotellen, där lokala råvaror och det som finns i hotellens skafferier, får styra smaksättningen. Exempel är Havregrynsgröt med espresso och banan och en Steel Cut Oats med stekt äpple, kanel och lönnsirap samt en Overnight oats med chia och lime, som en kall gröt.
– Frukost är inte bara en av dagens viktigaste måltid från ett näringsperspektiv utan även en viktig del av hela hotellvistelsen och gästens upplevelse. Vi vill lyfta gröten på vår frukostbuffé till en helt ny nivå. Den ska kännas inspirerande och modern, lockande och exklusiv. Och den ska göra gott, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager på Scandic i Sverige.

Grötmenyn på Scandic kan ses som en miljösatsning, sett till miljöpåverkan drar havre färre resurser än till exempel bacon. Havret är fyllt med vitaminer och mineraler, kan sänka kolesterolet i kroppen och mättar länge. Dessutom är havret naturligt glutenfritt. Havret trivs i nordiskt klimat och behöver inte färdas i långa transporter. Ett långsiktigt mål är att putta bak baconet för att göra plats för mer hållbara och hälsosamma alternativ, som gröt till exempel.
– Det är tydligt är att vi behöver ta ansvar för vår framtid. Med tanke på den relativt stora verksamheten vi driver i Sverige kan vi också göra stor skillnad. Vi arbetar med smarta strategier som nudging till exempel, så det första gästen ser när de kommer in på frukosten är gröten och inte baconet. Det har en inverkan på våra gästers val och vanor, säger Thomas Fankl, Food & Beverage Manager på Scandic i Sverige.
Lantmännen med AXA står som leverantörer till allt havre på Scandic och fungerar även som rådgivare kring havret och möjligheter kring råvaran.

Därför ska du äta havregrynsgröt: 

  • Sänker kolesterolet i kroppen tack vare betaglukan*
  • Liten miljöpåverkan, havret behöver varken speciellt mycket ljus eller värme, precis som vi nordbor. Den klarar sig ändå.
  • Stärker hjärtat då havret innehåller magnesium som i sin tur gör nytta för blodflödet.*
  • För att det är gott. Och kan varieras i oändlighet med smak och tillbehör.

 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.