Allt fler svenskar vill äta julskinka från den egna regionen. Därför lanserar Scan regionala julnyheter med kött från tre utvalda gårdar: Skaraborg, Skåne och Mälardalen. Vilken region julskinkan kommer ifrån syns på förpackningen, med mer information om respektive område. Samtliga skinkor är av den saftiga och smakrika sorten Scan Piggham, vilket säkerställer den klassiska smak som många förknippar med julen.
Scans årliga julundersökning* visar ännu en gång att julskinkan är en ohotad favorit på det svenska julbordet (68%). Vidare visar undersökningen att 85% finner det viktigt att julskinkan är svenskt. Varannan person tycker dessutom att det är viktigt att skinkan är närproducerad (49%), ett önskemål som Scan kommer bemöta i de tre utvalda regionerna.
– Anledningen till att vi valt att börja med Skaraborg, Skåne och Mälardalen är för att vi redan har fantastiska samarbetsgårdar inom dessa regioner. Vi kommer fortsätta erbjuda samma uppskattade smak och kvalitet som den vanliga Scan Piggham-skinkan har. Den stora skillnaden i år är att konsumenter kommer kunna köpa skinkan från den egna regionen och därmed fira en närproducerad jul i större utsträckning, säger Per Dalborg, Category Manager på Scan.
Närproducerad och färdigkokt julskinka
Scans regionsmärkta julnyheter är gjorda på svenskt Pigghamkött – ett saftigt och smakrikt kött från Scans svenska gårdar. Julskinkorna väger cirka 3 kg och är färdigkokta, vilket betyder att de är redo att griljeras direkt. Julskinkorna kommer säljas i dagligvaruhandeln i Skåne, Mälardalen och Skaraborg. Rek. pris: 99 kr/kg (3 kg).