Scan_1

Scan lanserar närproducerad julskinka från tre regioner

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Allt fler svenskar vill äta julskinka från den egna regionen. Därför lanserar Scan regionala julnyheter med kött från tre utvalda gårdar: Skaraborg, Skåne och Mälardalen. Vilken region julskinkan kommer ifrån syns på förpackningen, med mer information om respektive område. Samtliga skinkor är av den saftiga och smakrika sorten Scan Piggham, vilket säkerställer den klassiska smak som många förknippar med julen.

Scans årliga julundersökning* visar ännu en gång att julskinkan är en ohotad favorit på det svenska julbordet (68%). Vidare visar undersökningen att 85% finner det viktigt att julskinkan är svenskt. Varannan person tycker dessutom att det är viktigt att skinkan är närproducerad (49%), ett önskemål som Scan kommer bemöta i de tre utvalda regionerna.

– Anledningen till att vi valt att börja med Skaraborg, Skåne och Mälardalen är för att vi redan har fantastiska samarbetsgårdar inom dessa regioner. Vi kommer fortsätta erbjuda samma uppskattade smak och kvalitet som den vanliga Scan Piggham-skinkan har. Den stora skillnaden i år är att konsumenter kommer kunna köpa skinkan från den egna regionen och därmed fira en närproducerad jul i större utsträckning, säger Per Dalborg, Category Manager på Scan.

 

Närproducerad och färdigkokt julskinka

Scans regionsmärkta julnyheter är gjorda på svenskt Pigghamkött – ett saftigt och smakrikt kött från Scans svenska gårdar. Julskinkorna väger cirka 3 kg och är färdigkokta, vilket betyder att de är redo att griljeras direkt. Julskinkorna kommer säljas i dagligvaruhandeln i Skåne, Mälardalen och Skaraborg. Rek. pris: 99 kr/kg (3 kg).

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.