annons

SATURNUS

Saturnus och Tareq Taylor presenterar Tareq Taylor Craft Gin

 

Tareq Taylor Craft Gin

När TV-kocken, krögaren och kokboksförfattaren Tareq Taylor i samarbete med Malmöbaserade dryckesproducenten Saturnus nu introducerar det kvalitets-gin som bär hans namn är det resultatet av en lång utvecklingsprocess med mängder av smakprovningar och blindtester. Tareq Taylor Craft Gin är ett svenskt precisionshantverk framställt genom en kombination av lång erfarenhet av spritproduktion och en mästerkocks särpräglade känsla för smak och gedigna kunskap om örter.

Tareq Taylor Craft Gin, som är helt igenom baserad på äkta råvaror och den bästa finspriten, framställs enligt den s k London Dry Gin-metoden, vilket innebär att ingredienserna är destillerade i dubbla omgångar. Efter destillation blandas de olika smaksättarna med största omsorg och noggrannhet innan de späds på med vatten tills den slutligen når en alkoholstyrka på 47 procent.

– Min målsättning har varit att skapa en förstklassig gin man gärna plockar fram till de där spontana festerna som alltid blir så lyckade och som man ofta drömmer om att få vara med om igen, beskriver Tareq Taylor det i en kommentar.

Om det är något som inspirerar Tareq mer än något annat så är det vilda kryddor, örter och rötter. Han delar med sig av sina kunskaper i hans många kokböcker, programmet Trädgårdstider och i en gin.

I Tareq Taylor Craft Gins unika smaksättning möts ett aromrikt exotiskt potpurri av kryddor och örter:

Enbär, den av eteriskt lättflyktig olja fyllda blåsvarta stenfrukten som ligger till grunden för den typiska ginkaraktären. Enbär sägs stimulera aptiten och hjälpa matsmältningen och är en starkt bidragande orsak till ginens angenäma torrhet.

Korianderfrön tillhör de viktigaste smaksättarna i gin. Koriander odlas i de östra delarna av Medelhavet och avger en smak av citrus. Redan för tusen år sedan upptäcktes kryddans medicinska egenskaper, då oljan från fröna användes som smärtstillande medel!

Angelikarot tillhör familjen flockblomstriga växter och har sitt ursprung i Island, Grönland och norra Ryssland. Det är framförallt den söta roten som används vid smaksättning, maceraten är bitter och kan ibland påminna om selleri. Angelika (eller kvanne som är en annan benämning) ansågs förr vara ett botemedel mot pesten, idag är det framförallt dess förmåga att binda samman ginens andra doft– och smaksättare som gör den så uppskattad.

Älgörtens (också bl a annat kallad älggräs eller mjödört) blommor och blad bidrag till kompositionen är dess goda mandelaktig smak.

Myskmadra är en välkänd kryddväxt men lång tradition inom folkmedicinen. Den har en rund och aromatisk smakdoft.

Curacao utvinns ur en sorts bitter apelsin vars skal används för den friska citrustonens skull.

Långpeppar är en tropisk nära släkting till vanlig peppar, men har en mer komplex smak; rundare, sötaktigare och mer aromatisk.

Paradiskorn är ett meleguetapepparfrö med ursprung i Kongo och Guinea. Maceraten ger ginen en skarp och värmande effekt.

Mixen av de ovan beskrivna ingredienserna har givit världen en helt ny gin. Tareq Taylor Craft Gin är premium- produkt av yppersta kvalitet, utmärkt som bas i klassiska gin-drinkar som Dry Martini och Gin & Tonic.

Den första flaskan Tareq Taylor Craft Gin finnas tillgänglig från och med den 10 juni 2019.

Produktinformation

Systebolagets artikelnummer 8781202

Pris 349 kr.

LAJLA AF TROLLE

Foto-Nils Ingvarson Bli Studio

 

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.