20190117-2

Säsongsarbete ger möjligheter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Säsongsarbete kan leda till en rak karriärtrappa och snabb personlig yrkesutveckling. För många ett fullgott alternativ till skolbänken och pådragna CSN-lån. Max Åkrell började säsongsjobba som kock och har på kort tid hunnit avancera till souschef och provat på det utökade ansvarsområdet som assisterande restaurangchef.

Max Åkrell 23, provade på sitt första säsongsjobb som kock på Harrys i Sälen. En starkt bidragande orsak till att Max valde att prova på säsongsjobb var att han var trött på lunken i staden han bodde i och ville ut och se sig om.

– Genom ett rekryteringsföretag fick jag mitt första säsongsjobb på Harrys i Sälen. Bland det bästa med säsongsarbete är upplevelsen med alla nya kollegor, man blir som en familj direkt. För mig personligen har säsongsjobbandet inneburit en resa från kock till assisterande restaurangchef på under ett års tid, berättar Max Åkrell.

Att jobba säsong kräver rätt inställning och baskunskaper. Max har agerat smart och gått all in genom att vara ambitiös, trevlig och social. Det som möjliggör yrkesframstegen är också att besöksnäringen är en tillväxtbransch som skriker efter personal med rätt kompetens.

– Personligen gillar jag att jobba säsong – det är mycket jobb, långa dagar och hårt tryck. Det är verkligen ett alternativ till att plugga och man lär sig mer av erfarenhet, säger Max Åkrell.

Om en säsongsjobbare gör bra ifrån sig kan hen komma snabbare upp för karriärtrappan. Personen får chansen att visa upp sig och bidrar till att anläggningen fungerar bra och att gästerna är nöjda under brinnande säsong. Säsongsarbetaren blir en resurs och kommer stå långt fram i kön för att rekryteras till nästa säsong. Säsongaren har skapat sig ett kvitto och en god referens på att hen klarade av arbetet i skarp miljö.

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.