Samisk matrajd besoker Stockholm

Samisk matrajd besöker Stockholm

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Missa inte ”Jorri – Den rullande matrajden” utanför Nordiska museet i Stockholm

 

När:  Lördag den 15:e september kl. 11.00 – 16.00  gör vår Foodtruck sitt första stopp. Vi bjuder på smakprov ur det samiska köket och berättar om ”Jorri biebmoráidu – den rullande matrajden” utanför Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6 – 16.

 

–       Intresset för samisk mat är större än någonsin. Det här är en fortsättning på tidigare satsningar, nu tar vi oss ut till de små mathantverkarna för att bokstavligt talat sätta händerna i grytan tillsammans, säger Anneli Jonsson, ordförande för branschorganisationen Slow Food Sápmi.

Ur lördagens program: Tre rätter med rötter i Sápmi
Kl. 11.00, 13.00 och 15.00. Lär känna samisk kultur genom dina sinnen. Marja Thomasson-Ek, Renprodukter i Sollentuna, tar dig med på en smakresa. Gratis och begränsat antal platser.Även ”Den samiska kocken” Kristoffer Åström är på plats tillsammans med Anneli Jonsson, ordförande Slow Food Sápmi och Ellacarin Blind, Svenska samernas riksförbund.

 Turné 2019
Under mars månad turnerar foodtrucken i Sápmi, vi bygger nätverk, genomför workshops och tillagar rätter med våra samiska kockar. Sensus studieförbund spelar in föreläsningar som sedan finns på webben. Vi vill öka intresset för småskalig förädling av samisk mat.

 

relaterat

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

Världens största matpris

Nu öppnar nomineringen till The Food Planet Prize, som blir världens största pris på matområdet. Priset, instiftat av Curt Bergfors foundation, ska belöna initiativ för

Förvarar du dina grönsaker rätt?

Gurkan ska inte ligga i kylen! De flesta svenskar vill agera klimatsmart, men en ny Sifo-undersökning visar att hälften av befolkningen förvarar sina frukter och

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.