annons

Säg cheese, inte Parmesan!

Världens mest imiterade ost, parmesanosten, har sedan 2008 patentskydd inom EU. Ändå tvingas man nu ta fajten på nätet för att förhindra att kopior säljs i Europa.
Enligt EU-domstolen får endast den ost som tillverkas i provinserna Parma, Reggio Emilia och Modena liksom delar av Bologna och Mantua i Italien kallas för Parmigiano Reggiano eller franskans beteckning Parmesan. Men namnet missbrukas ofta. Bara i USA exporteras det kopior av Parmesan för hela 150 miljoner dollar varje år.
Mycket av försäljningen sker idag på nätet vilket gör att Parmigiano-Reggiano konsortium nu tar hjälp av NetNames, det världsledande företaget för skydd av domännamn och varumärken online.
– Internet är en av de viktigaste kanalerna för vår produkts marknadsföring och försäljning. Vi vill ha ett betydligt mer riktat försvar och övervakning av vårt namn online. Förhoppningsvis skyddar detta våra mejerier och konsumenter från fortsatt förfalskning, säger Riccardo Deserti, direktör på Parmigiano-Reggiano.
Nyligen fick exempelvis Amerikanska livsmedelsföretaget Kraft Heinz sluta sälja sin kopia av osten i Europa.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.