annons

Sa manga vill handla mer klimatsmart

Så många vill handla mer klimatsmart

Varannan svensk lider av klimatångest.
Över 70 procent vill handla mer klimatsmart.
Allt enligt en ny undersökning från Ica som visar att vi blir mer medvetna men tycker att det här svårt att handla rätt.

 

Fler och fler svenskar blir medvetna om klimatfrågorna, enligt en ny undersökning Ica låtit Kantar Sifo göra.
De flesta av oss är idag medvetna om att valen i matbutiken ger klimatavtryck men vi tycker i lika hög grad att det är svårt att förändra vårt beteende.

Det är, för att göra en utvikning, det som Ica velat bidra till att göra lättare när man skapat verktyget ”Mitt klimatmål” som kan underlätta att göra vardagen mer hållbar och därmed även minska klimatångesten.

Nästan hälften av oss – 42 procent i undersökningen – tycker nämligen att det är svårt att minska vår negativa klimatpåverkan.
– Med ”Mitt klimatmål” vill vi göra det så enkelt som möjligt för våra kunder att ta kontroll över sitt klimatavtryck, säger Maria Smith som är chef CR strategi och utveckling hos Ica Sverige.

– Vi vill visa att alla kan göra något för att dämpa sin klimatångest, och ett effektivt första steg är att börja med maten, säger Maria Smith.
Uppenbarligen är det något vi strävar efter i dagens Sverige. Sju av tio svenskar uppger i undersökningen att de vill bli bättre på att handla livsmedel som minskar deras klimatavtryck.

relaterat

7-Elevens S-semla
Bakverk

7-Elevens S-semla med sötsyrligt

I år presenterar 7-Eleven en helt ny semla toppad med ett surt S-märke. Årets smak är en oväntad kombination och för tankarna tillbaka till 90-talet med sötsyrligt godis.

32169029-glass-of-ice-lemon-tea

Te i mocktails och cocktails

Tekompaniet besökte Sri Lanka och Dilmah School of tea för att uppleva te på plats i Ceylon-teets land. Deltagarna kom hem med en rad nya

Semla+Mattrender+2020

Sveriges bästa semlor utsedda

Stigs Konditori i Gullringen vann för tredje året i rad Arlas semmeltävling om vem som gör den bästa semlan i landet. Vinnarreceptet förblir dock en

scrabble-tiles-in-blue-ceramic-plate-2377164

Ökat intresse för vegetarisk skolmat

En stor majoritet av Sveriges kommuner arbetar medvetet med att erbjuda växtbaserade alternativ i skolmaten och intresset bland skoleleverna ökar. Klimatpåverkan är det starkaste motivet

3.Anton+Kardell+Årets+Unga+Kock+SK+Mat+Mattrender+2020

Han är Årets Unga Kock 2020

Anton Kardell från Göteborg vann tävlingen Årets Unga Kock 2020 på Stockholms Hotell & Restaurangskola. Anton går nu vidare till världsfinalen i Paris i september. Årets

Gabriel Jonsson LoRes

Mästerkock blir Lönnebergas ambassadör

Vinnaren av TV4:s program Sveriges mästerkock 2019, Gabriel Jonsson från Visby, är Lönnebergas nye ambassadör. Gabriel ska inspirera konsumenterna med recept och matlagningstips för bland

annons

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

  • Skny Btch

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.