Så kommer du ihåg att dricka vatten i sommar
Foto: Mostphotos

Så kommer du ihåg att dricka vatten i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

annons

Krävs det en rejäl huvudvärk för att du ska påminnas om att dricka vatten? Då är du är inte ensam.

En ny undersökning från sanitetsleverantören GROHE visar att nästan två av fem svenskar tycker det tar för lång tid för vattnet att bli kallt och vill inte slösa kranvatten. 80 procent vill även ha sitt vatten iskallt. Därför listar GROHE nu sina bästa tips för att inte glömma bort vattnet i sommar.

GROHEs kampanj Made For Swedish Water vill uppmärksamma svenska folkets relation till kranvatten. Undersökningen som gjordes i samband med kampanjen visar att 6 av 10 har kylt vatten i kylskåpet. Detta är en perfekt påminnelse om att dricka vatten varje gång kylskåpsdörren slås upp. När sommaren och värmen vi alla längtat efter är runt hörnet så är det viktigare än någonsin att komma ihåg att dricka vatten. Därför lista GROHE nu tre knep att ta till i sommar.

– Vi har den otroliga förmånen att ha rent kranvatten tillgängligt i våra hem, ändå glömmer vi bort att faktiskt dricka det. Att förvara vatten i kylen som flera svenskar gör är ett riktigt användbart knep. Ett annat tips för de som älskar iskallt vatten är vårt vattensystem från GROHE Blue som kyler ned vattnet. Vill man lyxa till det ännu mer kan man även välja kolsyrat vatten direkt i kranen, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager på GROHE Sverige.

Tre tips för att komma ihåg att dricka vatten:

  1. Isglass
    Är din favoritsmak hallon, blåbär eller jordgubbar? Mixa ihop dina favoritsmaker med vatten och ställ in i frysen. Vips – några timmar senare kan du frossa i isglass och samtidigt få i dig vatten. Perfekt att ta med sig ut på picknicken, balkongen eller bjuda gästerna på i sommar.
  2. Vatten i kylskåpet
    Dagligen ska vi dricka 1-2 liter vatten1 vilket kan kännas som många glas per dag. Fyll därför upp en kanna med vatten och ställ in den i kylen, men knepet tar inte slut där. Lätt kan du märka ut hur mycket du borde ha druckit vid olika tidpunkter på dagen.
  1. Frossa i vattenmelon
    Om det känns tråkigt att dricka vatten, ät det istället! Sommaren är den perfekta tiden för att duka upp med allt från vattenmelon till härliga sallader. Packa ned goda frukter fyllda med vatten och ta med till stranden eller båtutflykten.

Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget Norstat på uppdrag av GROHE. Undersökningen genomfördes i november 2020 i form av en webbenkät. Sammanlagt har 2644 personer deltagit i åldrarna 18 år och äldre deltagit. Resultatet är statistiskt säkerställt och riksrepresentativt.

I vilken temperatur föredrar du ditt kranvatten?

FrågaTOTAL
Iskallt80 %
Ljummet11 %
Rumstemperatur8 %
Varmt0 %
Vet ej1 %

Brukar du ha kylt vatten i kylskåpet?

FrågaTOTAL
Nej35 %
Ja, alltid28 %
Ja, ibland21 %
Ja, någon gång16 %
Vet ej0 %

Brukar du ha kylt vatten i kylskåpet?

FrågaTOTAL
För att det är gott38 %
För att slippa spola vatten när jag vill ha kallt vatten30 %
För att det känns trevligare att bjuda på när jag har gäster10 %
Annat10 %
För det tar så lång tid för kranvattnet att bli kallt8 %
För att inte glömma bort att dricka vatten3 %
Vet ej1 %

relaterat

Hibiskus och Saltad karamell i glaset
kalla drycker

Hibiskus och saltad karamell i glaset

Espresso House lanserar kalla drycker med fräscha och fruktiga sommarsmaker. Två isteér och en Iscappuccino Salted Caramel är några av nykomlingarna.

Somriga drinkar lanseras i cidertappning
Cider

Somriga drinkar lanseras i cidertappning

Sommaren är ciderns högsäsong och nu kommer Somersby med en riktigt somrig nyhet: Somersby Piña Colada som är en tydlig flirt med den kända drinken. Dessutom har Somersby Sparkling Spritz lanserats i en efterlängtad alkoholfri tappning.

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design
Snaps

Saturnus presenterar smaknyhet och uppdaterad design

Inför Midsommar och sommarens firanden introducerar familjeföretaget Saturnus en helt ny snaps i det populära och smakfulla sortimentet av Skärgårdssnapsar. Årets nyhet är inspirerad av Marstrand och är en mild snaps med lägre alkoholhalt samt fräschör från ängssyra och pomerans.

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design
Whisky

Edrington lanserar Naked Malt – med ny design

Naked Malt är en blended malt som lagrats på ”nakna” Oloroso sherryfat – unika sherryfat som för första gången fylls med annat än sherry. Whiskyn lanseras nu på svenska marknaden med en ny identitet och ny glasflaska.

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present
Välgörenhet

Svensken vill hellre få välgörenhet i gå-bort-present

Att ta med sig något litet till middagsbjudningen är en sed som svenskarna följer noggrant. Vi väljer bland vinflaskor, tvålar, doftljus och servetter – något symboliskt för att visa uppskattning. En ny undersökning visar att vissa av gå-bort-presenterna dessvärre inte är så populära hos mottagaren.

Smaka på mystik från Japan – tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar
Gin

Tusenåriga folksagor berättas i gindrinkar

I sommar ger Roku Gin svenskarna möjlighet att upptäcka tusenåriga japanska folksagor genom sagolika drinkupplevelser i utvalda svenska städer. Här kommer ett smakprov i form av den klassiska berättelsen om prinsessan Kaguya, tolkad i en lyxig gindrink att blanda hemma.

Nyhetsbrev

Ta del av recept och nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

annons

Nyhetsbrev

Ta del av nyheter före alla andra, anmäl dig till nyhetsbrevet nedan!

När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev godkänner du våra allmänna villkor och vår personuppgiftspolicy.